INZERCE
Buchta s jahodama
Buchta s jahodami je tradiční český dezert ideální pro letní období, kdy je jahod nejvíce.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 500 g hladké mouky
- špetka soli
- 250 ml mléka
- 50 g kvasnic
- 100 g masla
- 1 vejce
- 500 g cottage sýr
- 200 g cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 2 žloutky
- 500 g jahôd
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Do mísy vysypeme mouku, přidáme cukr, sůl a kvasnice. Přelijeme vlažným mlékem a dobře vše promícháme.
2. Krok
Přidáme rozpuštěné máslo a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout.
3. Krok
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky.
4. Krok
Když je těsto vykynuté, rozválíme ho na plát a potřeme tvarohovou náplní. Na to rovnoměrně rozložíme jahody.
5. Krok
Těsto zavineme do rolády a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
6. Krok
Hotovou buchtu necháme vychladnout a poté ji můžeme krájet a servírovat. Jahodová buchta je hotová!