INZERCE

Bublanina

Výborná bublanina s využitím sezónního ovoce. Ale můžeme použít i mražené nebo zavařené.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 12 hrnku másla změklého Přidáno do
  • 12 šálku cukru Přidáno do
  • 3 velká vejce oddělená při pokojové teplotě Přidáno do
  • 1 Lžíce Grand Marnier nebo jiného pomerančového likéru Přidáno do
  • 1 lžička pomerančové kůry Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 1 špetka vinného kamene Přidáno do
  • 1 šálek hladké mouky Přidáno do
  • 2 šálky čerstvých borůvek omytých zbavených stopek Přidáno do
  • moučkový cukr na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Shromážděte ingredience. Umístěte mřížku doprostřed trouby a předehřejte ji na 180 stupňů.

2. Krok

Máslem nebo lehce postříkejte sprejem na pečení formu.

3. Krok

Ve středně velké míse pomocí elektrického mixéru utřete máslo, cukr a žloutky do světlé a nadýchané pěny.

4. Krok

Přidejte likér, je-li použit, pomerančovou kůru a sůl a dobře promíchejte.

5. Krok

V čisté středně velké míse pomocí elektrického mixéru ušlehejte bílky s vinným krémem do tuha.

6. Krok

Tuhé bílky střídavě s moukou vmíchejte do směsi.

7. Krok

Těsto přelijte do připravené formy a rovnoměrně na něj rozprostřete borůvky. Ovoce do těsta vtlačte stěrkou. Pečte 30 až 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá blízko středu nevyjde čistá.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Sušenky

20 recepty

Oběd

2788 recepty

V páře

213 recepty

Dršťky

118 recepty