INZERCE
Bublanina
Výborná bublanina s využitím sezónního ovoce. Ale můžeme použít i mražené nebo zavařené.
INZERCE
Ingredience
porce
12
- 1⁄2 hrnku másla změklého
- 1⁄2 šálku cukru
- 3 velká vejce oddělená při pokojové teplotě
- 1 Lžíce Grand Marnier nebo jiného pomerančového likéru
- 1 lžička pomerančové kůry
- 1⁄2 lžičky soli
- 1 špetka vinného kamene
- 1 šálek hladké mouky
- 2 šálky čerstvých borůvek omytých zbavených stopek
- moučkový cukr na ozdobu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
Shromážděte ingredience. Umístěte mřížku doprostřed trouby a předehřejte ji na 180 stupňů.
2. Krok
Máslem nebo lehce postříkejte sprejem na pečení formu.
3. Krok
Ve středně velké míse pomocí elektrického mixéru utřete máslo, cukr a žloutky do světlé a nadýchané pěny.
4. Krok
Přidejte likér, je-li použit, pomerančovou kůru a sůl a dobře promíchejte.
5. Krok
V čisté středně velké míse pomocí elektrického mixéru ušlehejte bílky s vinným krémem do tuha.
6. Krok
Tuhé bílky střídavě s moukou vmíchejte do směsi.
7. Krok
Těsto přelijte do připravené formy a rovnoměrně na něj rozprostřete borůvky. Ovoce do těsta vtlačte stěrkou. Pečte 30 až 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá blízko středu nevyjde čistá.