Bublanina s ovocem
Vláčná bublanina s ovocem je rychlý a jednoduchý recept, který budete mít hotový za několik minut.
Ingredience
- 750 g ovoce
- 320 g mouky g moučkového cukru
- 240 ml teplého mléka
- 1 lžička vanilkového cukru
- 3 žloutky
- 3 bílkoviny
- 7 g prášku do pečiva
- máslo
- strouhanka
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 170 °C.
Plech vymažte máslem a vysypte strouhankou.
Podle chuti. Máslo, podle chuti Strouhanka
Oddělte žloutky od bílků. Bílky ušlehejte do tuha se lžící cukru.
3 bílky, 250 g moučkového cukru
Do jiné mísy dejte žloutky, vanilkovou pastu, zbývající cukr a lžíci teplého mléka. Šlehejte ručním nebo elektrickým šlehačem, dokud nebude žloutková směs měkká, ale pevná. Pokud to děláte ručně, může to chvíli trvat, asi 10 minut.
1 lžička vanilkové pasty, 3 žloutky, 250 g krupicového cukru
Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Postupně ji spolu s mlékem přidejte do žloutkové směsi. Krátce promíchejte metličkou.
320 g mouky 0,7 g dortového droždí,240 ml mléka
Ručně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků a dávejte pozor, abyste šlehačku nevypudili.
Směs nalijte do vyložené formy. Povrch rovnoměrně uhlaďte a snažte se odstranit případné vzduchové bubliny. Přidejte ovoce rukou rovnoměrně po celé ploše formy.
Pečte v troubě asi 45 minut nebo dokud povrch není zlatohnědý.
Nechte ji asi deset minut vychladnout ve formě a poté ji vyklopte vychladnutím na mřížku.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na čtverce.
Ovocnou bublaninu podáváme s moučkovým cukrem.