INZERCE

Bublanina s jahodama

Luxusní jahodová bublanina je tradiční český dezert, kterým si oblíbíte léto. Čerstvé jahody v těstě, které je lehké a nadýchané, vytvoří skvělou kombinaci chuti a vůně.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 4 vejce Přidáno do
  • 250 g pšeničné mouky Přidáno do
  • 250 g cukru krupice Přidáno do
  • půl lžičky prášku do pečiva Přidáno do
  • půl lžičky vanilkového cukru Přidáno do
  • 150 ml mléka Přidáno do
  • 60 ml oleje Přidáno do
  • 500 g jahôd Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na cca 180 °C. Připravte si pekáč a vystělujte ho pečícím papírem.

2. Krok

Vejce rozšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte postupně mouku, prášek do pečiva, mléko, olej a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

3. Krok

Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kusy.

4. Krok

Do připraveného pekáče nalijte polovinu těsta, položte jahody a poté přelijte zbylým těstem.

5. Krok

Pečte v předehřáté troubě cca 45 minut, dokud povrch nezkaramelizuje do zlatohněda.

6. Krok

Nechte bublaninu vychladnout a poté ji můžete podávat. Jahodová bublanina s drobenkou je hotová!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty