INZERCE

Bublanina s jahodama

Luxusní jahodová bublanina je tradiční český dezert, kterým si oblíbíte léto. Čerstvé jahody v těstě, které je lehké a nadýchané, vytvoří skvělou kombinaci chuti a vůně.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 4 vejce Přidáno do
  • 250 g pšeničné mouky Přidáno do
  • 250 g cukru krupice Přidáno do
  • půl lžičky prášku do pečiva Přidáno do
  • půl lžičky vanilkového cukru Přidáno do
  • 150 ml mléka Přidáno do
  • 60 ml oleje Přidáno do
  • 500 g jahôd Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na cca 180 °C. Připravte si pekáč a vystělujte ho pečícím papírem.

2. Krok

Vejce rozšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte postupně mouku, prášek do pečiva, mléko, olej a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

3. Krok

Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kusy.

4. Krok

Do připraveného pekáče nalijte polovinu těsta, položte jahody a poté přelijte zbylým těstem.

5. Krok

Pečte v předehřáté troubě cca 45 minut, dokud povrch nezkaramelizuje do zlatohněda.

6. Krok

Nechte bublaninu vychladnout a poté ji můžete podávat. Jahodová bublanina s drobenkou je hotová!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty