INZERCE
Bublanina s jahodama
Luxusní jahodová bublanina je tradiční český dezert, kterým si oblíbíte léto. Čerstvé jahody v těstě, které je lehké a nadýchané, vytvoří skvělou kombinaci chuti a vůně.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 4 vejce
- 250 g pšeničné mouky
- 250 g cukru krupice
- půl lžičky prášku do pečiva
- půl lžičky vanilkového cukru
- 150 ml mléka
- 60 ml oleje
- 500 g jahôd
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
70 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na cca 180 °C. Připravte si pekáč a vystělujte ho pečícím papírem.
2. Krok
Vejce rozšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte postupně mouku, prášek do pečiva, mléko, olej a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
3. Krok
Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kusy.
4. Krok
Do připraveného pekáče nalijte polovinu těsta, položte jahody a poté přelijte zbylým těstem.
5. Krok
Pečte v předehřáté troubě cca 45 minut, dokud povrch nezkaramelizuje do zlatohněda.
6. Krok
Nechte bublaninu vychladnout a poté ji můžete podávat. Jahodová bublanina s drobenkou je hotová!