INZERCE

Bublanina s drobenkou

Jahodová bublanina s drobenkou je tradiční český dezert, který si zamilujete pro svoji jednoduchost, sladkost a lehkost. Je ideální pro nedělní oběd nebo jako odpolední snack.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 350 g hladké mouky Přidáno do
  • 300 g práškového cukru Přidáno do
  • 4 Kusy vajec Přidáno do
  • půl lžičky prášku do pečiva Přidáno do
  • 3 Lžíce mléka Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Zahřejte troubu na 180 °C a plech vymažte tukem.

2. Krok

Ve velké míse vymíchejte všechny ingredience pro těsto. Měli byste získat hladké, lehké těsto.

3. Krok

Těsto přelijte do vymazaného plechu a rovnoměrně ho rozetřete.

4. Krok

V malé míse připravte drobenku. Mouku, cukr a skořici vložte do misky a přidejte máslo.

5. Krok

Máslo a ostatní ingredience pro drobenku mějte v ruce, dokud se ingredience nespojí a vytvoří drobenku.

6. Krok

Drobenku rovnoměrně posypejte po těstu.

7. Krok

Pečte asi 35-40 minut, dokud není vrch zlato-hnědý a je hotový.

8. Krok

Nechte bublaninu vychladnout před podáváním a pak ji podávejte s čajem nebo kávou. Rybízová bublanina s drobenkou je také skvělou volbou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty