Bublanina s drobenkou
Jahodová bublanina s drobenkou je tradiční český dezert, který si zamilujete pro svoji jednoduchost, sladkost a lehkost. Je ideální pro nedělní oběd nebo jako odpolední snack.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 300 g práškového cukru
- 4 Kusy vajec
- půl lžičky prášku do pečiva
- 3 Lžíce mléka
- 50 g masla
- 1 lžička skořice
Nejnovější letáky
Postup
Zahřejte troubu na 180 °C a plech vymažte tukem.
Ve velké míse vymíchejte všechny ingredience pro těsto. Měli byste získat hladké, lehké těsto.
Těsto přelijte do vymazaného plechu a rovnoměrně ho rozetřete.
V malé míse připravte drobenku. Mouku, cukr a skořici vložte do misky a přidejte máslo.
Máslo a ostatní ingredience pro drobenku mějte v ruce, dokud se ingredience nespojí a vytvoří drobenku.
Drobenku rovnoměrně posypejte po těstu.
Pečte asi 35-40 minut, dokud není vrch zlato-hnědý a je hotový.
Nechte bublaninu vychladnout před podáváním a pak ji podávejte s čajem nebo kávou. Rybízová bublanina s drobenkou je také skvělou volbou.