INZERCE

Bublanina s drobenkou

Jahodová bublanina s drobenkou je tradiční český dezert, který si zamilujete pro svoji jednoduchost, sladkost a lehkost. Je ideální pro nedělní oběd nebo jako odpolední snack.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 350 g hladké mouky Přidáno do
  • 300 g práškového cukru Přidáno do
  • 4 Kusy vajec Přidáno do
  • půl lžičky prášku do pečiva Přidáno do
  • 3 Lžíce mléka Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Zahřejte troubu na 180 °C a plech vymažte tukem.

2. Krok

Ve velké míse vymíchejte všechny ingredience pro těsto. Měli byste získat hladké, lehké těsto.

3. Krok

Těsto přelijte do vymazaného plechu a rovnoměrně ho rozetřete.

4. Krok

V malé míse připravte drobenku. Mouku, cukr a skořici vložte do misky a přidejte máslo.

5. Krok

Máslo a ostatní ingredience pro drobenku mějte v ruce, dokud se ingredience nespojí a vytvoří drobenku.

6. Krok

Drobenku rovnoměrně posypejte po těstu.

7. Krok

Pečte asi 35-40 minut, dokud není vrch zlato-hnědý a je hotový.

8. Krok

Nechte bublaninu vychladnout před podáváním a pak ji podávejte s čajem nebo kávou. Rybízová bublanina s drobenkou je také skvělou volbou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty