Brownies
Máte rádi čokoládové koláče? V tom případě se brownies – nebo také brownie – zařadí mezi oblíbené recepty. Uvnitř je krásně vláčný a na hoře má křupavou vrstvu… Už jen vydržet, dokud trochu vychladne!
Ingredience
- 11⁄2 šálku krystalového cukru
- 3⁄4 hrnku hladké mouky
- 2⁄3 šálku kakaového prášku
- 1⁄2 šálku moučkového cukru
- 1⁄2 šálku hořké čokolády
- 3⁄4 lžičky mořské soli
- 2 velká vejce
- 1⁄2 extra šálku řepkového oleje nebo panenského olivového oleje
- 2 Lžíce voda
- 1⁄2 lžičky vanilky
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Misku na pečení lehce postříkejte sprejem na pečení a vyložte ji pergamenovým papírem.
Nastříkejte pergamenový papír.
Ve středně velké míse smíchejte cukr, mouku, kakaový prášek, moučkový cukr, čokoládové lupínky a sůl.
Ve velké míse vyšlehejte vejce, olivový olej, vodu a vanilku.
Suchou směs nasypte na mokrou a míchejte, dokud se nespojí.
Nalijte těsto do připravené formy (bude husté - to nevadí) a stěrkou uhlaďte povrch. Pečte 40 až 48 minut, nebo dokud se na párátko nevypíchne jen pár drobků (poznámka: je lepší vytáhnout brownies dříve, než je nechat příliš dlouho). Skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové
Teplotě až 3 dny. Tyto koláčky se také dobře mrazí!