INZERCE
Broskvový koláč
Broskvový koláč s tvarohem je skvělá volba pro osvěžující letní dezert. Jeho lahodná chut' připomíná slunce a teplo letních měsíců. Broskve mu dodávají příjemnou sladkost a šťavnatost, které skvěle kontrastují s chutí těsta.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 6 velké broskví
- 200 g mouky
- 150 g masla
- 150 g cukru
- 1 Lžíce vanilkového cukru
- 2 vejce
- 2 polévková lžíce prášek do pečiva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
2. Krok
Broskve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
3. Krok
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl.
4. Krok
Přidáme máslo a vejce a zpracujeme hladké těsto.
5. Krok
Vytvoříme těsto na dno a okraje formy na koláč.
6. Krok
Na těsto rovnoměrně rozložíme plátky broskví.
7. Krok
Pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu nebo dokud těsto nezezlátne.
8. Krok
Necháme koláč vychladnout a cca 20 minut před podáváním jej posypeme cukrem moučkovým. Broskvový koláč na plech je hotový!