INZERCE
Broskvová galetka

Broskvová galetka

Vynikající recept na čerstvou broskvovou galetku doplněnou o džem a tvaroh.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Kos

  • 200 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 50 g hnědý cukr Přidáno do
  • 80 g máslo Přidáno do
  • 2 pl voda Přidáno do

Náplň

  • meruňkový džem Přidáno do
  • 150 g hrudkovitý tvaroh Přidáno do
  • 50 g tvaroh jemný Přidáno do
  • proteinový pudink v prášku / vanilka Přidáno do
  • 4 ks Broskev Přidáno do
  • vejce Přidáno do
  • Moučkový cukr na posypání (volitelné) Přidáno do
  • plátky mandlí Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Mouku smícháme s cukrem a máslem pokojové teploty, přidáme vodu a ručně vypracujeme těsto. Odložíme ho na 30 minut do lednice.

2. Krok

Na plech rozprostřeme pečicí papír, posypeme moukou a připravené těsto vyválíme do tvaru kruhu.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
3. Krok

Potřeme marmeládou cca 2cm od konce necháme „suché“.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
4. Krok

V míse smícháme tvaroh se sladidlem podle chuti a navrstvíme na džem.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
5. Krok

Meruňky krájíme na plátky a pokládáme na tvarohovou vrstvu.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
6. Krok

Okraje opatrně ohneme do středu a popostrkáme.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
7. Krok

Náplň koláče potřeme vejcem, posypeme cukrem a plátky mandlí.

8. Krok

Pečeme při teplotě 180 stupňů 45 minut.

Broskvová galetka - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty