INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/t2EYdnPl8PnFAKiocJbY/814101ef3fc030e87bf4eef4599572.jpeg)
Broskvová galetka
Vynikající recept na čerstvou broskvovou galetku doplněnou o džem a tvaroh.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Kos
- 200 g mouka hladká speciální
- 50 g hnědý cukr
- 80 g máslo
- 2 pl voda
Náplň
- meruňkový džem
- 150 g hrudkovitý tvaroh
- 50 g tvaroh jemný
- proteinový pudink v prášku / vanilka
- 4 ks Broskev
- vejce
- Moučkový cukr na posypání (volitelné)
- plátky mandlí
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Mouku smícháme s cukrem a máslem pokojové teploty, přidáme vodu a ručně vypracujeme těsto. Odložíme ho na 30 minut do lednice.
2. Krok
Na plech rozprostřeme pečicí papír, posypeme moukou a připravené těsto vyválíme do tvaru kruhu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/t2EYdnPl8PnFAKiocJbY/622be46a86d952d3adfaeba8d5b57a.jpeg)
3. Krok
Potřeme marmeládou cca 2cm od konce necháme „suché“.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/t2EYdnPl8PnFAKiocJbY/5f4e14d25843406b33409089cbaacb.jpeg)
4. Krok
V míse smícháme tvaroh se sladidlem podle chuti a navrstvíme na džem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/t2EYdnPl8PnFAKiocJbY/33a06e2b4324b35a79787c18d1e80f.jpeg)
5. Krok
Meruňky krájíme na plátky a pokládáme na tvarohovou vrstvu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/t2EYdnPl8PnFAKiocJbY/c6063065c9b93f0ccd21089f560a95.jpeg)
6. Krok
Okraje opatrně ohneme do středu a popostrkáme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/t2EYdnPl8PnFAKiocJbY/d471fbb496349c679dc8db98f838bd.jpeg)
7. Krok
Náplň koláče potřeme vejcem, posypeme cukrem a plátky mandlí.
8. Krok
Pečeme při teplotě 180 stupňů 45 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/t2EYdnPl8PnFAKiocJbY/dc74f366d043eff79a571feef762bf.jpeg)