INZERCE
Broskvová galetka

Broskvová galetka

Vynikající recept na čerstvou broskvovou galetku doplněnou o džem a tvaroh.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Kos

  • 200 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 50 g hnědý cukr Přidáno do
  • 80 g máslo Přidáno do
  • 2 pl voda Přidáno do

Náplň

  • meruňkový džem Přidáno do
  • 150 g hrudkovitý tvaroh Přidáno do
  • 50 g tvaroh jemný Přidáno do
  • proteinový pudink v prášku / vanilka Přidáno do
  • 4 ks Broskev Přidáno do
  • vejce Přidáno do
  • Moučkový cukr na posypání (volitelné) Přidáno do
  • plátky mandlí Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Mouku smícháme s cukrem a máslem pokojové teploty, přidáme vodu a ručně vypracujeme těsto. Odložíme ho na 30 minut do lednice.

2. Krok

Na plech rozprostřeme pečicí papír, posypeme moukou a připravené těsto vyválíme do tvaru kruhu.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
3. Krok

Potřeme marmeládou cca 2cm od konce necháme „suché“.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
4. Krok

V míse smícháme tvaroh se sladidlem podle chuti a navrstvíme na džem.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
5. Krok

Meruňky krájíme na plátky a pokládáme na tvarohovou vrstvu.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
6. Krok

Okraje opatrně ohneme do středu a popostrkáme.

Broskvová galetka - krok přípravy 1
7. Krok

Náplň koláče potřeme vejcem, posypeme cukrem a plátky mandlí.

8. Krok

Pečeme při teplotě 180 stupňů 45 minut.

Broskvová galetka - krok přípravy 1

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1225 recepty

Snídaně

530 recepty

Dorty

306 recepty

Dezert

1691 recepty

Oběd

2450 recepty

Pečivo

496 recepty

Smoothies

28 recepty

Mascarpone

109 recepty