INZERCE
Broskvová galetka
Vynikající recept na čerstvou broskvovou galetku doplněnou o džem a tvaroh.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Kos
- 200 g mouka hladká speciální
- 50 g hnědý cukr
- 80 g máslo
- 2 pl voda
Náplň
- meruňkový džem
- 150 g hrudkovitý tvaroh
- 50 g tvaroh jemný
- proteinový pudink v prášku / vanilka
- 4 ks Broskev
- vejce
- Moučkový cukr na posypání (volitelné)
- plátky mandlí
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Mouku smícháme s cukrem a máslem pokojové teploty, přidáme vodu a ručně vypracujeme těsto. Odložíme ho na 30 minut do lednice.
2. Krok
Na plech rozprostřeme pečicí papír, posypeme moukou a připravené těsto vyválíme do tvaru kruhu.
3. Krok
Potřeme marmeládou cca 2cm od konce necháme „suché“.
4. Krok
V míse smícháme tvaroh se sladidlem podle chuti a navrstvíme na džem.
5. Krok
Meruňky krájíme na plátky a pokládáme na tvarohovou vrstvu.
6. Krok
Okraje opatrně ohneme do středu a popostrkáme.
7. Krok
Náplň koláče potřeme vejcem, posypeme cukrem a plátky mandlí.
8. Krok
Pečeme při teplotě 180 stupňů 45 minut.