INZERCE

Bratislavská Buchta

Bratislavská buchta je klasický slovenský dezert, který pochází z Bratislavy. Je to nadýchaný, měkký a sladký koláč plněný speciální mandlemi a citronovou náplní. Skvěle se hodí k odpolední kávě nebo čaji.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 5 vajec Přidáno do
  • 200 g cukru krystal Přidáno do
  • 2 vanilka cukry Přidáno do
  • 100 ml oleje Přidáno do
  • 200 ml vody Přidáno do
  • 250 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce kakaa Přidáno do
  • 1 kypřicí prášek do pečiva Přidáno do
  • 500 ml mléka Přidáno do
  • 1 vanilka Pudink Přidáno do
  • 3 zakysané smetany Přidáno do
  • 3 Lžíce cukru moučky Přidáno do
  • 1 Skořice cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Vymažte plech tukem a posypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 200 °C.

2. Krok

V míse šleháme vejce s vanilkovým cukrem a krystalovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s náhradou prášku do pečiva. Vytvoříme dvě části těsta.

3. Krok

První část těsta rozetřeme na připravený plech. K druhé části těsta přidáme kakao, promícháme a vlijeme ji cik-cak mezi světlé těsto.

4. Krok

Uvaříme pudink podle návodu a horký pudink vlijeme také cik-cak na těsto. Pečeme přibližně 30 minut, kontrolovat upečenost špejlí, kterou zapíchneme do moučníku – po vytažení musí být suchá.

5. Krok

Smícháme zakysanou smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem. Tuto směs nalijeme na horký upečený koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a necháme vychladnout v lednici.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty