INZERCE
Zdroj: stockfoodgmbh from Images Professionals GmbH
Brambory v popelu
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 12 ks Malé brambory
- 1 ks Alobal
- 2 Lžíce olivový olej
- 1 kůrka Citronová kůrka
- 1 štěpka Rozmarýn
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Připravte si drobné brambory, ty jsou pro tuto metodu nejlepší. Nemusíte je oloupat, jen důkladně omyjte. Pokud jsou větší, můžete je rozpůlit.
2. Krok
Předehřívejte oheň. Musíte mít dostatek žhavého popela, do kterého budete moci brambory ponořit.
3. Krok
Brambory omyjte, osušte a každý zabalte do alobalu. Důkladně zabalte tak, aby brambor byl ze všech stran dobře chráněn.
4. Krok
Zabalte brambor do alobalu spolu s olivovým olejem, citronovou kůrkou a rozmarýnem pro větší chutnost.
5. Krok
Brambory vložte do horkého popela a nechte je tam asi 2 hodiny. Doba vaření může záviset na velikosti brambor a intenzitě ohně.
6. Krok
Použijte dlouhé kleště, abyste brambory vytáhli z popela. Nechte je chvíli vychladnout, než je rozbalíte.