INZERCE
Bramborové noky
Recept na přípravu domácích bramborových noku - gnocchi.
INZERCE
Ingredience
porce
80
- 200 g brambory
- olivový olej
- sůl
- 1 ks vejce
- 1 hrnek celozrnná mouka
- 1 kl mouka hladká speciální
- rýžová mouka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
80 min.
1. Krok
Brambory propícháme vidličkou, potřeme olivovým olejem a posypeme solí. Takto připravené brambory pečeme v předehřáté troubě na 210°C přibližně 1 hodinu.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Po upečení narežeme brambory a ještě horké je propasírujeme přes sítko.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Do kaše přidáme rozšlehané vejce, sůl a mouku.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Z cesty rukama tvarujeme válec.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Pracovní desku posypeme rýžovou moukou. Z válce odkrojíme kousek těsta, který vyválíme na tenký proutek, ze kterého odkrajujeme malé kousky.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Vidličkou vytvarujeme gnocchi do požadovaného tvaru a uděláme na něm rýhy.
Zdroj: Youtube
7. Krok
TIP: Domácí gnocchi vaříme ve vodě a dále upravujeme podle konkrétního receptu.