INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Po1wszgu0gLI656ulOeS/7d116765485060fcbf3031e091119f.jpeg)
Bramborové noky
Recept na přípravu domácích bramborových noku - gnocchi.
INZERCE
Ingredience
porce
80
- 200 g brambory
- olivový olej
- sůl
- 1 ks vejce
- 1 hrnek celozrnná mouka
- 1 kl mouka hladká speciální
- rýžová mouka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
80 min.
1. Krok
Brambory propícháme vidličkou, potřeme olivovým olejem a posypeme solí. Takto připravené brambory pečeme v předehřáté troubě na 210°C přibližně 1 hodinu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Po1wszgu0gLI656ulOeS/9055ccecf419d4d9596d75215809d3.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Po upečení narežeme brambory a ještě horké je propasírujeme přes sítko.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Po1wszgu0gLI656ulOeS/4a5a94a763b50b1c5ed87c09a24826.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Do kaše přidáme rozšlehané vejce, sůl a mouku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Po1wszgu0gLI656ulOeS/775f4a20afd33b0e5ba5a1b85df6f5.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Z cesty rukama tvarujeme válec.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Po1wszgu0gLI656ulOeS/cbdbd335e52a10df29489fa9255be2.jpeg)
Zdroj: Youtube
5. Krok
Pracovní desku posypeme rýžovou moukou. Z válce odkrojíme kousek těsta, který vyválíme na tenký proutek, ze kterého odkrajujeme malé kousky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Po1wszgu0gLI656ulOeS/fd6b6f5bd4fdafb4639ea8a97367dd.jpeg)
Zdroj: Youtube
6. Krok
Vidličkou vytvarujeme gnocchi do požadovaného tvaru a uděláme na něm rýhy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Po1wszgu0gLI656ulOeS/e6ad505de5ca37d4d3270977fa908d.jpeg)
Zdroj: Youtube
7. Krok
TIP: Domácí gnocchi vaříme ve vodě a dále upravujeme podle konkrétního receptu.