Zdroj: TontoRuga from Getty Images Signature
Bombardino
Bombardino je můj oblíbený zimní alkoholický nápoj. Tento krémový a sladký likér vás příjemně zahřeje a dodá vám energii do dalšího lyžování.
Ingredience
- 120 ml brandy
- 2 kus žloutky
- 2 Lžíce cukru
- 120 ml smetany
- špetka skořice
- Šlehačka na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Vezmeme si malý hrníček a rozšleháme v něm žloutky s cukrem. To je důležité udělat důkladně, protože z toho vznikne krémová směs, která dodá bombardino jeho typickou chuť a konzistenci.
Do jiného hrníčku nalijeme brandy. Doporučuji použít kvalitní brandy, pokud to jde, toto je místo, kde můžete opravdu rozdíl v chuti.
Brandu zahřejeme, ale nesmíme ji vařit. Když je horká, postupně ji přiléváme do směsi žloutků a cukru, když je směs stále šleháme.
Přidáme smetanu a důkladně promícháme.
Směs nalijeme do sklenic a na vrchol dáme šlehačku. Posypeme trochou skořice pro ozdobení a přidáme další vrstvu chuti.
Bombardino podáváme horké. Vychutnávejte si tento krásný zimní nápoj u krbu nebo na lyžích!