INZERCE

Bílková roláda

Bílková nebo jinými slovy rolka pavlova si vaše chuťové buňky určitě oblíbí :)

INZERCE

Ingredience

porce
16
  • 6 kus vaječné bílky Přidáno do
  • 430 g cukr Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Zlatý klas (prášek) Přidáno do
  • 1 pl vinný ocet Přidáno do
  • 65 g plátky mandlí Přidáno do
  • 250 g mascarpone Přidáno do
  • 250 ml šlehačka Přidáno do
  • 250 g Jahody Přidáno do
  • Borůvky na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Bílka začneme šlehat na nižších otáčkách a postupně asi po 2 minutách šlehání přidáme po lžičkách 330 g cukru a šleháme do husté a lesklé konzistence asi 10 minut. Před koncem přidáme vinný ocet a zlatý klíč.

2. Krok

Naneseme na plech vyložený papírem standardní velikosti a posypeme mandlemi. Pečeme asi 12 minut při teplotě 180 stupňů a poté snížíme na 160 stupňů a dopečeme dalších 20 minut. Po upečení překlopíme, sundáme papír na pečení a zválíme. Necháme vychladnout.

3. Krok

Mezitím si připravíme krém: vyšleháme smetanu a zvlášť mascarpone – spojíme (já sladidlo nepřidávám, protože těsto je dost sladké a krém sladkost hezky neutralizuje). Krém namažeme do ¾ na plát těsta.

4. Krok

Ukládáme jahody a jahodový vývar, který připravíme vařením jahod se zbývajícím cukrem asi 20 minut. Zabalíme a necháme ztuhnout v ledničce alespoň hodinu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty