INZERCE
Zdroj: fotokris from Getty Images
Bezlepkový perník
Recept na lahodné bezlepkové vánoční perníčky.
INZERCE
Ingredience
porce
20
- 300 g Bezlepková mouka
- 100 g Hnědý cukr
- 4 lžíce Med
- 1 kus vejce
- 1⁄2 lžíce Čajová soda Bicarbs
- 1 čl Koření na perník
- 100 g Máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Ve velké míse prošlehejte bezlepkovou mouku, hnědý cukr, jedlou sodu a perníkové koření.
2. Krok
Na pánvi pomalu rozpusťte máslo a med. Tuto směs přidejte do suché směsi a důkladně promíchejte.
3. Krok
Přidejte vejce a zpracujte těsto. Může se zdát tvrdé, ale po zpracování bude pružné a hladké. Právě to je charakteristické pro pečení z bezlepkových mouk.
4. Krok
Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na hodinu odpočinout do lednice.
5. Krok
Poté těsto vyválejte na tloušťku 5 mm a formičkami vykrajujte perníčky.
6. Krok
Pečte je v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10-12 minut.