Bezlepkové listové těsto
Tento recept na bezlepkové listové těsto je vynikající alternativou pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu, a přesto si chtějí vychutnat křehké a chutné pečivo. Toto těsto je vyrobeno z kombinace bezlepkových mouk a jiných přísad, které umožňují dosáhnout stejného výsledku jako tradiční listové těsto, ale bez přítomnosti lepku.
Ingredience
- 250 g bezlepkové mouky (např. rýžové, kukuřičné kokosové nebo směs)
- 1 lžička soli
- 200 g studeného másla nebo rostlinného tuku
- 125 ml studené vody
- 1 Lžíce octa (nemusíte použít, ale pomáhá křehkosti těsta)
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte bezlepkovou mouku a sůl.
Nakrájejte studené máslo nebo rostlinný tuk na malé kousky a přjte ho do misky s moukou.
Drtičem nebo dvěma noži promíchejte mouku s máslem, dokud nevznikne drobivá směs.
Přidejte studenou vodu a ocet (pokud ho používáte) a rychle zamíchejte lžící, dokud se všechny ingredience nespojí.
Těsto přesuňte na pomoučenou pracovní plochu a lehce prohněťte, aby se všechny suroviny propojily.
Rozdělte těsto na dvě části a zabalte je do potravinové fólie.
Nechte těsto odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
Bezlepkové listové těsto recept je u konce!