INZERCE
Bezlepková Sekaná
Bezlepková sekaná recept je klasické české jídlo, které si velmi oblíbíte, pokud ještě neznáte. Vyzkoušejte tento bezlepkový variation, který je stejně chutný jako ten tradiční, ale může ho jíst i někdo s celiakií nebo jinou intolerancí na lepek.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 500 g mletého vepřového masa
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 bezlepkové rohlíky
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- sůl, pepř
- olej na vysmažení
- strouhanka bez lepku na obalení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Rohlíky namočíme v mléce a necháme je nasáknout.
2. Krok
Cibuli a česnek oloupeme a nastrouháme na jemno.
3. Krok
V míse smícháme mleté maso, namočené rohlíky, cibuli, česnek a vejce. Důkladně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
4. Krok
Z vzniklé směsi vytvarujeme placi, kterou z obou stran obalíme v bezlepkové strouhance.
5. Krok
Plech pokapeme olejem, sekanou na něj položíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 60–70 minut.
6. Krok
Hotovou sekanou vyndáme z trouby a necháme chvíli odpočinout. Pak ji nakrájíme a podáváme.