INZERCE

Bezinkový sirup za studena

Bezinkový sirup je osvěžující sirup, který zahání žízeň a který moje maminka připravuje už od dětství.

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 1 Varianta s citrony kyselinou citronovou Přidáno do
  • 18 Květů černého bezu Přidáno do
  • 2 Citrony Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
  • 900 g cukru Přidáno do
  • 15 g kyselina citronová Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Chcete-li připravit nejlepší bezinkový sirup s citrony, lehce oklepejte květy černého bezu , abyste odstranili drobné živočichy, a vložte je do vzduchotěsné nádoby nebo hrnce. Dávejte pozor, abyste je neomývali, jinak se z nich vytratí velká část vůně.

2. Krok

Citrony omyjte, nakrájejte na tenké plátky a květy jimi pokryjte. Přidejte litr vody, přikryjte pokličkou a nechte macerovat 24 až 48 hodin při pokojové teplotě. Poté směs přeceďte přes síto vyložené čistou látkou. Po vymačkání veškeré tekutiny vložte květy a plátky citronu do kapesníku a vše dobře vymačkejte.

3. Krok

Přidejte cukr a kyselinu citronovou, zamíchejte, aby se rozpustily, a přiveďte k varu, takto sirup vydrží déle. Nechte jej minutu vařit a poté bezinkový sirup nalijte do čistých lahví. Ihned uzavřete víčkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Oběd

2788 recepty

Masové pokrmy

1370 recepty

Dršťky

118 recepty