Bezinkový sirup za studena
Bezinkový sirup je osvěžující sirup, který zahání žízeň a který moje maminka připravuje už od dětství.
Ingredience
- 1 Varianta s citrony kyselinou citronovou
- 18 Květů černého bezu
- 2 Citrony
- 1 l vody
- 900 g cukru
- 15 g kyselina citronová
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li připravit nejlepší bezinkový sirup s citrony, lehce oklepejte květy černého bezu , abyste odstranili drobné živočichy, a vložte je do vzduchotěsné nádoby nebo hrnce. Dávejte pozor, abyste je neomývali, jinak se z nich vytratí velká část vůně.
Citrony omyjte, nakrájejte na tenké plátky a květy jimi pokryjte. Přidejte litr vody, přikryjte pokličkou a nechte macerovat 24 až 48 hodin při pokojové teplotě. Poté směs přeceďte přes síto vyložené čistou látkou. Po vymačkání veškeré tekutiny vložte květy a plátky citronu do kapesníku a vše dobře vymačkejte.
Přidejte cukr a kyselinu citronovou, zamíchejte, aby se rozpustily, a přiveďte k varu, takto sirup vydrží déle. Nechte jej minutu vařit a poté bezinkový sirup nalijte do čistých lahví. Ihned uzavřete víčkem.