INZERCE

Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images

Bešamelová omáčka na lasagne

Bešamelová omáčka je jednou z těch kulinářských věcí, bez kterých si lasagne nedokážu představit. Příprava je jednoduchá a rychlá, ale výsledek je vždy úžasný.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 šálky Mléko Přidáno do
  • 4 pl Máslo Přidáno do
  • 6 pl Hladká mouka Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Muškátový oříšek podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Mléko zahřejte ve větším hrnci.

2. Krok

Na jiné pánvi rozpusťte máslo a přidejte mouku. Za stálého míchání pomalu přilévejte horké mléko. Já vždy přidávám mléko po troškách.

3. Krok

Když je omáčka po rozmixování mléka, másla a mouky dostatečně hladká, osolte ji, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem podle chuti. Omáčku vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.

4. Krok

Hotovou bešamelovou omáčku nechte před použitím na lasagne trochu vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Dršťky

118 recepty

Oběd

2791 recepty