INZERCE
Zdroj: Bartosz Luczak from Getty Images
Bešamelová omáčka na lasagne
Bešamelová omáčka je jednou z těch kulinářských věcí, bez kterých si lasagne nedokážu představit. Příprava je jednoduchá a rychlá, ale výsledek je vždy úžasný.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 4 šálky Mléko
- 4 pl Máslo
- 6 pl Hladká mouka
- sůl a pepř podle chuti
- Muškátový oříšek podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Mléko zahřejte ve větším hrnci.
2. Krok
Na jiné pánvi rozpusťte máslo a přidejte mouku. Za stálého míchání pomalu přilévejte horké mléko. Já vždy přidávám mléko po troškách.
3. Krok
Když je omáčka po rozmixování mléka, másla a mouky dostatečně hladká, osolte ji, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem podle chuti. Omáčku vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.
4. Krok
Hotovou bešamelovou omáčku nechte před použitím na lasagne trochu vychladnout.