INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Bedla Konrádova v trojobalu

Bedla Konrádova v trojobalu je jídlo, které neodolatelně vůní a chutná skvěle. Z definice trojobal znamená, že bedle jsou obalena hned ve třech ingrediencích - mouka, vejce, strouhanka.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g bedel Konrádových Přidáno do
  • 150 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 150 g strouhanky Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • kvalitní rostlinný olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Bedly nejprve pečlivě vyčistěte štětkou a odstraňte případné nečistoty. Jak jsem zjistil z vlastní zkušenosti, je dobré vyhnout se mytí bedel pod vodou, jelikož to může ovlivnit jejich chuť.

2. Krok

Každou bedlu poté obalíme ve mouce, potáhneme rozšlehanými vejci a nakonec obalíme ve strouhance. Doporučuji využít mého zvláštního triku - přidávejte k vejci trochu soli a pepře, abyste již v této fázi dochutili bedly.

3. Krok

Poté je vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Z vlastní zkušenosti doporučuji bedle otáčet pravidelně, abyste zajistili rovnoměrné zezlátnutí.

4. Krok

Hotové bedly vyjmeme a necháme odkapat na papírové utěrce. Nezapomeňte rovněž hned po vyjmutí z oleje bedly osolit, to dodá smaženým bedlám tu pravou chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty