Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bedla Konrádova v trojobalu
Bedla Konrádova v trojobalu je jídlo, které neodolatelně vůní a chutná skvěle. Z definice trojobal znamená, že bedle jsou obalena hned ve třech ingrediencích - mouka, vejce, strouhanka.
Ingredience
- 500 g bedel Konrádových
- 150 g hladké mouky
- 2 vejce
- 150 g strouhanky
- sůl a pepř
- kvalitní rostlinný olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
Bedly nejprve pečlivě vyčistěte štětkou a odstraňte případné nečistoty. Jak jsem zjistil z vlastní zkušenosti, je dobré vyhnout se mytí bedel pod vodou, jelikož to může ovlivnit jejich chuť.
Každou bedlu poté obalíme ve mouce, potáhneme rozšlehanými vejci a nakonec obalíme ve strouhance. Doporučuji využít mého zvláštního triku - přidávejte k vejci trochu soli a pepře, abyste již v této fázi dochutili bedly.
Poté je vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Z vlastní zkušenosti doporučuji bedle otáčet pravidelně, abyste zajistili rovnoměrné zezlátnutí.
Hotové bedly vyjmeme a necháme odkapat na papírové utěrce. Nezapomeňte rovněž hned po vyjmutí z oleje bedly osolit, to dodá smaženým bedlám tu pravou chuť.