BAVORSKÉ PRECLÍKY bez piva!
Máte chuť na nějaké pečivo, ale nechcete jíst jen nudný rohlík nebo chleba? Upečte si tyto preclíky!
Ingredience
Kvásek
- 40 ml vlažné vody
- 10 g čerstvého droždí
- 30 g hladké mouky
Těsto
- 420 g hladké mouky
- 50 ml vlažného mléka
- 160 ml vlažné vody
- 50 g změklého másla
- 10 g čerstvého droždí
- 10 g Soli
Smícháme si (na potření)
- 2 žloutky
- 5 lžic mléka
Nejnovější letáky
Postup
Smícháme vodu s droždím a přimícháme mouku. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny pracovat při pokojové teplotě.
Do mísy si dáme všechny ingredience na těsto a kvásek. Uhněteme husté těsto, které ručně na pomoučněném vále vytvarujeme do bochánku. Necháme 30 minut pod utěrkou na teplém místě kynout.
Poté znovu zpracujeme, opět necháme 30 minut kynout.
Těsto si rozdělíme na 12 dílků, z každého vyválíme hada uprostřed tlustšího a vytvarujeme preclík.
Necháme 10 minut odležet.
Vhodíme do hrnce s vroucí vodou, plamen stáhneme na nejnižší a vaříme 1 minutu. Osušíme a dáme na plech.
Předehřejeme si troubu na 190°C.
Potřeme preclíky směsí mléka a žloutků , posypeme je hrubou solí.
Pečeme cca 25 minut.
Hotové, křupavé preclíky jsou hned k jídlu!🥨