INZERCE
BAVORSKÉ PRECLÍKY bez piva!

BAVORSKÉ PRECLÍKY bez piva!

Máte chuť na nějaké pečivo, ale nechcete jíst jen nudný rohlík nebo chleba? Upečte si tyto preclíky!

INZERCE

Ingredience

porce
12

Kvásek

  • 40 ml vlažné vody Přidáno do
  • 10 g čerstvého droždí Přidáno do
  • 30 g hladké mouky Přidáno do

Těsto

  • 420 g hladké mouky Přidáno do
  • 50 ml vlažného mléka Přidáno do
  • 160 ml vlažné vody Přidáno do
  • 50 g změklého másla Přidáno do
  • 10 g čerstvého droždí Přidáno do
  • 10 g Soli Přidáno do

Smícháme si (na potření)

  • 2 žloutky Přidáno do
  • 5 lžic mléka Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Smícháme vodu s droždím a přimícháme mouku. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny pracovat při pokojové teplotě.

2. Krok

Do mísy si dáme všechny ingredience na těsto a kvásek. Uhněteme husté těsto, které ručně na pomoučněném vále vytvarujeme do bochánku. Necháme 30 minut pod utěrkou na teplém místě kynout.

3. Krok

Poté znovu zpracujeme, opět necháme 30 minut kynout.

4. Krok

Těsto si rozdělíme na 12 dílků, z každého vyválíme hada uprostřed tlustšího a vytvarujeme preclík.

5. Krok

Necháme 10 minut odležet.

6. Krok

Vhodíme do hrnce s vroucí vodou, plamen stáhneme na nejnižší a vaříme 1 minutu. Osušíme a dáme na plech.

7. Krok

Předehřejeme si troubu na 190°C.

8. Krok

Potřeme preclíky směsí mléka a žloutků , posypeme je hrubou solí.

9. Krok

Pečeme cca 25 minut.

10. Krok

Hotové, křupavé preclíky jsou hned k jídlu!🥨

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty