:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/o3Onj3TzcBXHHYQYL4oI/bad58ba2c6e0e0651de6e6a8c66161.jpeg)
"Banana Split" dezert do skleničky
Banán s čokoládou je známé neodolatelné spojení chutí, které nikdy nezklame. Pojďme si ho připravit s lahodným krémem a povedený dezert je na světě
Ingredience
- 2 malé banány
- 200 ml šlehačky
- 150 g nízkotučného tvarohu
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 Balíčky vanilkového cukru
- Sladidlo dle výběru javorový sirup
- 2 Lžíce mléka
- 50 ml vody
- 3 Lžíce kakao
- 3 Lžíce cukr
- čokoládové kapky
Nejnovější letáky
Postup
Na čokoládovou omáčku svaříme 50ml vody s cukrem a kakaem na pečení do lehkého zhoustnutí (možno použít i hotový produkt)
Banány nakrájíme na plátky
Šlehačku vyšleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem dotuha
Tvaroh rozmícháme se 2 lžícemi mléka, druhým vanilkovým cukrem a sladidlem dle vlastního výběru do hladka
Tvarohovou směs smícháme se šlehačkou a krém naplníme nejlépe do cukrářského sáčku
Nejprve vložíme do sklenice plátky banánu - navrch dáme část krému, čokoládovou omáčku a pár čokoládových kapek
Opět vrstvíme plátky banánu a krém
Ozdobíme banánem, trochou čokoládových kapek a dáme vychladit
Dobrou chuť