INZERCE

Zdroj: manyakotic from Getty Images

Baklažánová pomazánka

Tato baklažánová pomazánka je vynikající příloha k pečivu. Můžete ji použít také jako součást rychlého oběda nebo večeře.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 ks lilek Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
  • 1 ks červená paprika Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 200 stupňů a lilek upečte do měkka. To trvá přibližně 30 minut.

2. Krok

Z lilků odstraňte kůži a vložte je do mixéru. Přidejte česnek, olivový olej, citrónovou šťávu a nakrájenou červenou papriku.

3. Krok

Vše smíchejte dohladka. Dokud je to ještě teplé, ochuťte solí a kořením.

4. Krok

Před podáváním nechte polevu vychladnout. Podávejte s pečivem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty