INZERCE
Zdroj: manyakotic from Getty Images
Baklažánová pomazánka
Tato baklažánová pomazánka je vynikající příloha k pečivu. Můžete ji použít také jako součást rychlého oběda nebo večeře.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 ks lilek
- 2 stroužky Česnek
- 2 pl olivový olej
- 1 ks citron
- 1 ks červená paprika
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200 stupňů a lilek upečte do měkka. To trvá přibližně 30 minut.
2. Krok
Z lilků odstraňte kůži a vložte je do mixéru. Přidejte česnek, olivový olej, citrónovou šťávu a nakrájenou červenou papriku.
3. Krok
Vše smíchejte dohladka. Dokud je to ještě teplé, ochuťte solí a kořením.
4. Krok
Před podáváním nechte polevu vychladnout. Podávejte s pečivem.