INZERCE

Zdroj: Pixabay

Babiččiny koblihy

Domácí koblihy jsou oblíbená sladkost nejenom u nás, ale po celém světě. Jsou ideální na masopust, ale také jako sladká snídaně.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 50 g cukru krupice Přidáno do
  • 2 žloutky Přidáno do
  • 1 Lžíce rumu Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 20 g droždí Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 80 g masla Přidáno do
  • 1 lžička strouhané citrónové kůry Přidáno do
  • 150 g marmelády (ideálně povidel) Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Do misky si dejte mouku, cukr, žloutky, rum, sůl a droždí rozpuštěné ve vlažném mléce. Přidejte i nastrouhanou citrónovou kůru a roztavené máslo.

2. Krok

Těsto zpracujte a nechte asi hodinu kynout na teplém místě.

3. Krok

Poté ho vyklopte na pomoučněný vál a rozválejte na tloušťku asi 1 cm. Vykrajujte koblihy a nechte je ještě 20 minut kynout.

4. Krok

Koblihy smažte ve vlažném oleji z obou stran dozlatova. Při smažení pokličku nepoužívejte. Udělaly by se pára a koblihy by nekynuly.

5. Krok

Upečené koblihy vyjměte a nechte je okapat na papírové utěrce. Poté je ještě teplé naplňte povidly.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2755 recepty

Droždí

242 recepty