INZERCE
Zdroj: Pixabay
Babiččiny koblihy
Domácí koblihy jsou oblíbená sladkost nejenom u nás, ale po celém světě. Jsou ideální na masopust, ale také jako sladká snídaně.
INZERCE
Ingredience
porce
15
- 500 g hladké mouky
- 50 g cukru krupice
- 2 žloutky
- 1 Lžíce rumu
- 1 lžička soli
- 20 g droždí
- 250 ml mléka
- 80 g masla
- 1 lžička strouhané citrónové kůry
- 150 g marmelády (ideálně povidel)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Do misky si dejte mouku, cukr, žloutky, rum, sůl a droždí rozpuštěné ve vlažném mléce. Přidejte i nastrouhanou citrónovou kůru a roztavené máslo.
2. Krok
Těsto zpracujte a nechte asi hodinu kynout na teplém místě.
3. Krok
Poté ho vyklopte na pomoučněný vál a rozválejte na tloušťku asi 1 cm. Vykrajujte koblihy a nechte je ještě 20 minut kynout.
4. Krok
Koblihy smažte ve vlažném oleji z obou stran dozlatova. Při smažení pokličku nepoužívejte. Udělaly by se pára a koblihy by nekynuly.
5. Krok
Upečené koblihy vyjměte a nechte je okapat na papírové utěrce. Poté je ještě teplé naplňte povidly.