INZERCE

Zdroj: Pixabay

Babiččiny koblihy

Domácí koblihy jsou oblíbená sladkost nejenom u nás, ale po celém světě. Jsou ideální na masopust, ale také jako sladká snídaně.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 50 g cukru krupice Přidáno do
  • 2 žloutky Přidáno do
  • 1 Lžíce rumu Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 20 g droždí Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 80 g masla Přidáno do
  • 1 lžička strouhané citrónové kůry Přidáno do
  • 150 g marmelády (ideálně povidel) Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Do misky si dejte mouku, cukr, žloutky, rum, sůl a droždí rozpuštěné ve vlažném mléce. Přidejte i nastrouhanou citrónovou kůru a roztavené máslo.

2. Krok

Těsto zpracujte a nechte asi hodinu kynout na teplém místě.

3. Krok

Poté ho vyklopte na pomoučněný vál a rozválejte na tloušťku asi 1 cm. Vykrajujte koblihy a nechte je ještě 20 minut kynout.

4. Krok

Koblihy smažte ve vlažném oleji z obou stran dozlatova. Při smažení pokličku nepoužívejte. Udělaly by se pára a koblihy by nekynuly.

5. Krok

Upečené koblihy vyjměte a nechte je okapat na papírové utěrce. Poté je ještě teplé naplňte povidly.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty