INZERCE

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Babiččiny buchty

Recept na pravé tradiční české babiččiny buchty s tvarohovou náplní.

INZERCE

Ingredience

porce
20

Košík

  • 250 g hladká mouka Přidáno do
  • 250 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 1 kl sůl Přidáno do
  • 80 g moučkový cukr Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 21 g kvasnice Přidáno do
  • 250 ml mléko Přidáno do
  • 1 ks Nastrouhaná kůra z poloviny citronu Přidáno do
  • 185 ml Směs tuku Přidáno do
  • máslo na potření Přidáno do

Náplň

  • 500 g tvaroh jemný Přidáno do
  • 2 pl moučkový cukr Přidáno do
  • 1 ks Kůra z poloviny citronu Přidáno do
  • 100 g rozinky Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • Muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Obě mouky smícháme se solí, citrónovou kůrou a cukrem.

2. Krok

Do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a zalijeme ho 100 ml vlažným mlékem. Kvásek necháme 15 minut pracovat.

3. Krok

Mezitím si připravíme tukovou směs z oleje, másla a vepřového sádla.

4. Krok

Těsto vypracujeme z mouky, kvasnic, tukové směsi a vajec. Mléko přidáváme postupně, aby těsto nebylo příliš tuhé ani řídké. Takto připravené těsto zakryjeme pokrývkou a necháme kynout 1 hodinu.

5. Krok

Mezitím, co těsto kynut, si připravíme náplň. Smícháme tvaroh s rozinkami, cukrem, citronovou kůrou, vejcem a muškátovým oříškem. Je třeba rozinky namočit do vody nebo rumu minimálně na 2 hodiny.

6. Krok

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou polovinu ještě na 10 částí.

7. Krok

Každou část vytvarujeme do kuličky a následně rozvaleme na placku. Do středu dáme lžičku náplně a placku zavřeme.

8. Krok

Jednotlivé buchtičky ukládáme na máslom vymazaný plech spojem dolů. Máslom potřeme i strany buchtiček, aby se nelepily.

9. Krok

České buchty pečeme v předehřáté troubě na 250°C, ale hned po vložení plechu do trouby je třeba teplotu snížit na 200°C. Buchty pečeme do zlatova, přibližně 20 minut.

10. Krok

Po upečení necháme koláče na plechu odpočívat 10 minut. Poté plech zakryjeme dalším plechem a koláče na něj překlopíme. Tímto způsobem získají české koláče tradiční tvar "cihličky".

11. Krok

Vychladlé buchty můžeme posypat moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty