:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/ff4395c212d9c562863ee77bd22ac8.jpeg)
Babiččina pečená husa
Ingredience
Nástroje
- 1 husa
- 15 g Majoránka
- 15 g čerstvé bylinky
- 200 g švestka
- 500 g jablko
- 4 plátky Bílý toast
- 4 ks vejce
- 2 pl cukr
- 3 pl sádlo
- 4 plátky slanina
- 2 pl Med
- Mlíté koření z pěti druhů čínských koření
Červené zelí
- 1 kg červené zelí
- 50 g sádlo
- 1 ks bobkový list
- 1 čl sůl
- 75 g cukr
- 75 ml ocet
- 1 ks cibule
- 2 ks Karafiát
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou husy. Husu umyjeme, okořeníme a připravíme si směs na plnění.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/166ac81c97ab9ce0be2cf6950ba49a.jpeg)
Zdroj: Youtube
V míse smícháme bylinky, s jablkem, švestkami a cibulí. Čerstvé bylinky nakrájíme na kousky, švestky nakrájíme na kostky a vybereme pecku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/6dba0a13a43a36a067842d90e405ca.jpeg)
Zdroj: Youtube
Jablko očistíme a nakrájíme na kousky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/cee8ef2cd5ff6997691802b6d98309.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/e2682734c44be39e3e736be4c1886d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ve druhé míse smícháme 3 vejce a toust nakrájíme na kostky. Všechno spolu smícháme. Osweetíme cukrem. Přidáme anýz a čínské koření. Všechno spolu pořádně smícháme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/12556ee7af4b1479b662aa976f459c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Obě směsi spojíme a vznikne náplň, kterou naplníme husu.
Když máme husu naplněnou, musíme ji spolu svázat nohy a zavřít ji, aby nám náplň nevypadla. Zavřeme ji špejlemi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/0dbdc91a36a1d7e264c3c3b17133f6.jpeg)
Zdroj: Youtube
Před pečením husy ji opečeme na pánvi z obou stran.
Kachnu pečeme na mřížce v troubě předehřáté na 200°C přibližně 2,5 hodiny. Pod kachnu vložíme plech a pekáčem ji občas potřeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/0a22bd621c63aed83b3ea1f531f07c.jpeg)
Zdroj: Youtube
Během pečení položíme na husu plátky slaniny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/524d20518cb750fadc6ef5254b4c67.jpeg)
Zdroj: Youtube
Během pečení husy si připravíme dušené zelí. Zelí zbavíme vrchních listů a nakrájíme na nudličky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/5b2a2017f7f62745ce99c9cea6115f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na pánvi rozpálíme buď vepřový tuk nebo použijeme šťávu z husy. Přidáme nasekané zelí. Zelí podlijeme vodou, osolíme, ocukrujeme a přilijeme ocet.
Po chvíli dusení přidáme ke zelí cibuli, bobkový list a hřebíčky. Spolu dusíme přibližně 30 minut.
Krátce před koncem potřeme hus medovým sirupem připraveným tak, že si smícháme 2PL medu s 1PL vody a špetkou soli.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/52L90n4IYMQ_VNG6b-GL/f2e3d4a3b0ab1926dcd90408dbf325.jpeg)
Zdroj: Youtube