Babiččina pečená husa
Ingredience
Nástroje
- 1 husa
- 15 g Majoránka
- 15 g čerstvé bylinky
- 200 g švestka
- 500 g jablko
- 4 plátky Bílý toast
- 4 ks vejce
- 2 pl cukr
- 3 pl sádlo
- 4 plátky slanina
- 2 pl Med
- Mlíté koření z pěti druhů čínských koření
Červené zelí
- 1 kg červené zelí
- 50 g sádlo
- 1 ks bobkový list
- 1 čl sůl
- 75 g cukr
- 75 ml ocet
- 1 ks cibule
- 2 ks Karafiát
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou husy. Husu umyjeme, okořeníme a připravíme si směs na plnění.
Zdroj: Youtube
V míse smícháme bylinky, s jablkem, švestkami a cibulí. Čerstvé bylinky nakrájíme na kousky, švestky nakrájíme na kostky a vybereme pecku.
Zdroj: Youtube
Jablko očistíme a nakrájíme na kousky.
Zdroj: Youtube
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Zdroj: Youtube
Ve druhé míse smícháme 3 vejce a toust nakrájíme na kostky. Všechno spolu smícháme. Osweetíme cukrem. Přidáme anýz a čínské koření. Všechno spolu pořádně smícháme.
Zdroj: Youtube
Obě směsi spojíme a vznikne náplň, kterou naplníme husu.
Když máme husu naplněnou, musíme ji spolu svázat nohy a zavřít ji, aby nám náplň nevypadla. Zavřeme ji špejlemi.
Zdroj: Youtube
Před pečením husy ji opečeme na pánvi z obou stran.
Kachnu pečeme na mřížce v troubě předehřáté na 200°C přibližně 2,5 hodiny. Pod kachnu vložíme plech a pekáčem ji občas potřeme.
Zdroj: Youtube
Během pečení položíme na husu plátky slaniny.
Zdroj: Youtube
Během pečení husy si připravíme dušené zelí. Zelí zbavíme vrchních listů a nakrájíme na nudličky.
Zdroj: Youtube
Na pánvi rozpálíme buď vepřový tuk nebo použijeme šťávu z husy. Přidáme nasekané zelí. Zelí podlijeme vodou, osolíme, ocukrujeme a přilijeme ocet.
Po chvíli dusení přidáme ke zelí cibuli, bobkový list a hřebíčky. Spolu dusíme přibližně 30 minut.
Krátce před koncem potřeme hus medovým sirupem připraveným tak, že si smícháme 2PL medu s 1PL vody a špetkou soli.
Zdroj: Youtube