INZERCE

Zdroj: Pixabay

Babiččina houbová polévka

Babiččina houbová polévka je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou chutí a vůní lesa. Má jemný, ale výrazný houbový nádech, který je ještě umocněn použitím čerstvých bylin. Tento recept je jako stvořený pro chladné podzimní nebo zimní dny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých hub (např. hříbek nebo praváků) Přidáno do
  • 1 středně velká cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 2 zralé rajčata Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
  • 1 l zeleninového vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 50 ml smetany na vaření Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a do zlatova orestujeme.

2. Krok

Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a povaříme chvíli na středním ohni.

3. Krok

Mezitím si připravíme zeleninový vývar. Jakmile má vývar vhodnou teplotu, do směsi přidáme mouku a za stálého míchání přilijeme do polévky.

4. Krok

Polévku necháme asi 20 minut povařit, poté přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2838 recepty

Rýže

176 recepty

Pomazánky

200 recepty

Saláty

271 recepty

Dýně

51 recepty

Mascarpone

132 recepty

Droždí

252 recepty

Dezert

1917 recepty

Nepečené

204 recepty

Zelí

166 recepty