:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/yYPggSfcZnCftUgOJEMU/76896ed677a60aa9ce183c5525cfa8.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Babiččina houbová polévka
Babiččina houbová polévka je tradiční české jídlo, které se vyznačuje svou chutí a vůní lesa. Má jemný, ale výrazný houbový nádech, který je ještě umocněn použitím čerstvých bylin. Tento recept je jako stvořený pro chladné podzimní nebo zimní dny.
Ingredience
- 500 g čerstvých hub (např. hříbek nebo praváků)
- 1 středně velká cibule
- 2 Lžíce oleje
- 2 zralé rajčata
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 Lžíce hladké mouky
- 50 ml smetany na vaření
Nejnovější letáky
Postup
Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a do zlatova orestujeme.
Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a povaříme chvíli na středním ohni.
Mezitím si připravíme zeleninový vývar. Jakmile má vývar vhodnou teplotu, do směsi přidáme mouku a za stálého míchání přilijeme do polévky.
Polévku necháme asi 20 minut povařit, poté přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.