INZERCE

Zdroj: Pixabay: congerdesign

Babiččin recept na nejlepší masové kuličky

V dětství byly babiččiny masové kuličky vždy ozdobou každého rodinného setkání a nedělní večeře. Tento recept je mi proto obzvlášť drahý a jsem hrdá na to, že ho nyní mohu představit světu. Každé sousto ve mně vyvolává vzpomínky a probouzí nostalgický pocit pospolitosti a domácího vaření. i když se může zdát na první pohled trochu složitý, každá chvíle investovaná do přípravy těchto lahodných karbanátků stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 500 g Směs mletého masa Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 1 Chléb nebo strouhanka Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • Kmín (nepovinné) Přidáno do
  • 1 stroužek česneku Přidáno do
  • 3 Tablespoon rostlinný olej Přidáno do
  • 100 ml Vývar Přidáno do
  • 1 Tablespoon Hořčice Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Recept na masové kuličky připravíte tak, že zatuchlou housku namočíte do teplé vody a pak ji dobře vymačkáte, dokud v ní nezůstane téměř žádná tekutina. Pokud používáte strouhanku, můžete tento krok vynechat.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte mleté maso, cibuli, namočenou housku (nebo strouhanku), vejce, nasekaný stroužek česneku, špetku soli, pepře a případně trochu kmínu. Vše dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nerozloží. Musím říct, že tady raději používám ruce a přichází část, které babička říkala \love, aby ji uhnětla\.

3. Krok

Nyní mokrýma rukama vytvarujte stejně velké karbanátky a pevně je přitlačte, aby se nerozpadly.

4. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a opečte karbanátky z obou stran, dokud nezískají pěknou hnědou barvu. Podle mých zkušeností dosáhnete nejlepšího výsledku, pokud použijete střední stupeň tepla a nebudete karbanátky příliš často otáčet.

5. Krok

Poté přidejte vývar a karbanátky vařte na mírném ohni 15-20 minut. Vývar dodá karbanátkům vlhkost a zajistí, že zůstanou uvnitř šťavnaté.

6. Krok

Těsně před koncem vaření vmíchejte hořčici a vše dobře promíchejte. Díky tomu získají masové kuličky obzvlášť příjemnou a aromatickou omáčku.

7. Krok

A babiččiny karbanátky jsou hotové! Nejlépe chutnají s bramborovou kaší nebo smaženými brambory a zeleným salátem. Ale buďme upřímní, ve skutečnosti chutnají dobře se vším.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty