Zdroj: Pixabay
Autentické thajské rolky z mletého kuřecího masa
Recept na thajskou kuřecí roládu s klobásou představuje thajskou variaci na klasickou roládu s klobásou. Spojení tradiční kuřecí klobásy s exotickými chutěmi thajské kuchyně, jako je citronová tráva a rybí omáčka, dělá z těchto závitků lahodný předkrm, svačinu nebo pohoštění na večírek. Kromě toho, že jsou pikantní a syté, je jejich příprava poměrně snadná.
Ingredience
- 500 g Kuřecí mleté maso
- 2 stroužky česnek, jemně nasekaný
- 1 Malá cibule, jemně nakrájená
- 1 Stonek citronové trávy, pouze bílá část jemně nasekaná
- 1 polévková lžíce rybí omáčka
- 1 polévková lžíce sójová omáčka
- 1 polévková lžíce sladká chilli omáčka
- 1 Mrkev, jemně nastrouhaná
- 2 Zelená cibule, jemně nakrájená
- 3 listy listové těsto
- 1 Vejce, rozšlehané
- sezamová semínka na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
Ve velké míse smíchejte mleté kuřecí maso, stroužky česneku, cibuli, citronovou trávu, rybí omáčku, sójovou omáčku, sladkou chilli omáčku, mrkev a zelenou cibulku. Promíchejte, dokud se dobře nespojí.
Každý plát těsta rozřízněte na polovinu. Kuřecí směs rozdělte na šest stejných dílů a každý díl vytvarujte do tvaru špalíčku. Každý špalík položte podél delší strany poloviny těsta.
Těsto srolujte tak, aby se do něj vešla náplň, a rolku ukončete švem dolů.
Každou roládu potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.
Každý rohlík rozkrojte na poloviny nebo na požadovanou velikost a položte je na připravený plech.
Pečte 30 minut nebo dozlatova a dopečte.