Zdroj: KitchenM from Getty Images Signature
Anglický muffin
Recept na tradiční anglické slané muffiny, které jsou ideální k snídani.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 1 lžička Soli
- 1 lžička cukru
- 225 ml mléka
- 30 g masla
- kukuřičná krupice k posypání
Nejnovější letáky
Postup
Rozpusťte máslo v mléce a nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
Mouku promíchejte s droždím, solí a cukrem. Udělejte v mouce důlek a postupně do něj přilévejte mléko s máslem. Míchejte, až získáte hladké těsto.
Těsto vyndejte na pomoučněný povrch a hněťte ho asi 10 minut, do chvíle, kdy je pružné a měkké. Z těsta vyformujte kouli, vložte ji do mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte asi hodinu kynout na teplém místě.
Těsto poté přeložte na pomoučněný pracovní povrch a jemně ho rozválejte na tloušťku asi 2 cm. Vykrajujte z něj kruhy o průměru 8 cm. Každý kruh posypte kukuřičnou krupicí a nechte na teplém míse dalších 15 minut kynout.
Pánev nahřejte na mírnou teplotu, do ní vložte muffiny a opékejte je 7 minut z každé strany. Z mírného opékání se vytvoří křupavá kůrka, kterou oceníte při konzumaci.