INZERCE

Zdroj: Timolina from Canva

Zelňačka se smetanou

Zelňačka je tradiční česká polévka, která se vyrábí hlavně z kysaného zelí. Tato verze je obohacená o krémovou chut' díky přidání smetany. Je ideální na chladné dny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 150 g uzené maso Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 2 ks Clovek česneku Přidáno do
  • 2 ks brambory Přidáno do
  • 200 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 1 ks menší klobása Přidáno do
  • 112 l voda Přidáno do
  • 1 ks bobkový list Přidáno do
  • 10 ks celý pepr Přidáno do
  • 1 ks kostka zeleninového bujonu Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Umyjte zelí, nakrájejte na malé kousky a dejte do hrnce. Přidejte uzené maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a bobkový list s pepřem. Povařte vše v hrnci se zeleninovým bujonem a s vodou.

2. Krok

Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte na malé kousky a přidejte do hrnce. Povařte dalších cca 15-20 minut.

3. Krok

Klobásu nakrájejte na kolečka a přidejte do hrnce. Vařte dalších 10 minut.

4. Krok

Polévku dochuťte smetanou, solí a pepřem podle chuti. Před podáváním odstraňte bobkový list a celý pepř.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty