INZERCE
Zdroj: Timolina from Canva
Zelňačka se smetanou
Zelňačka je tradiční česká polévka, která se vyrábí hlavně z kysaného zelí. Tato verze je obohacená o krémovou chut' díky přidání smetany. Je ideální na chladné dny.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g kysané zelí
- 150 g uzené maso
- 1 ks velká cibule
- 2 ks Clovek česneku
- 2 ks brambory
- 200 ml smetana na vaření
- 1 ks menší klobása
- 11⁄2 l voda
- 1 ks bobkový list
- 10 ks celý pepr
- 1 ks kostka zeleninového bujonu
- 1 lžička sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Umyjte zelí, nakrájejte na malé kousky a dejte do hrnce. Přidejte uzené maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a bobkový list s pepřem. Povařte vše v hrnci se zeleninovým bujonem a s vodou.
2. Krok
Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte na malé kousky a přidejte do hrnce. Povařte dalších cca 15-20 minut.
3. Krok
Klobásu nakrájejte na kolečka a přidejte do hrnce. Vařte dalších 10 minut.
4. Krok
Polévku dochuťte smetanou, solí a pepřem podle chuti. Před podáváním odstraňte bobkový list a celý pepř.