Zdroj: Pixabay : kaheig
Zázvorovo-citronový sirup do čaje při nachlazení
Tento recept na zázvorovo-citronový sirup je můj oblíbený. V období nachlazení jsem ho dělala nesčetněkrát, protože je ideální na zahnání nachlazení a posílení imunitního systému. Miluji také svěží a povzbuzující chuť zázvoru a citronu. Sirup se snadno připravuje a lze ho používat čistý, zalitý teplou vodou nebo v čaji.
Ingredience
- 200 g Ginger
- 4 Bio citrony
- 500 g cukr
- 1 l voda
Nejnovější letáky
Postup
Přípravu zázvorovo-citronového sirupu začněte oloupáním zázvoru a nakrájením na tenké plátky. Zjistil jsem, že pokud chcete mít zázvor co nejjemnější, je často nejúčinnější metodou kuchyňské struhadlo.
Citrony důkladně omyjte a ze dvou citronů nastrouhejte kůru. Poté vymačkejte všechny čtyři citrony. Ke strouhání a vymačkávání použijte odšťavňovač na citrusy, abyste získali co nejvíce šťávy.
Zázvor vložte do velké pánve s vodou, cukrem, citronovou šťávou a citronovou kůrou.
Nyní vše přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 30 minut. Dávejte pozor, aby se pánev nepřevařila - tu a tam se mi už párkrát stalo, že se mi něco pokazilo!
Jakmile se sirup uvaří, přeceďte ho přes jemné sítko do mísy. Zázvor můžete dobře vymačkat, abyste se ujistili, že jste získali všechen lahodný sirup.
Ještě horký zázvorovo-citronový sirup nalijte do sterilizovaných skleněných lahví a ihned uzavřete. Mimochodem, pokud vás zajímá, zda je třeba lahve sterilizovat - ano, rozhodně je třeba, aby sirup vydržel déle!