Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Zapečené brambory s mletým masem
Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.
Ingredience
- 1 kg brambory
- 700 g Dušené hovězí maso
- 3 ks loupaná rajčata
- 3 ks stroužky česneku
- 2 pl rajčatové pyré
- 1 ks cibule
- Sýr na zapékání
- sůl
- mletý černý pepř
- olej
Nejnovější letáky
Postup
Jako první si očistíme a nakrájíme brambory na plátky, cibuli nadrobno.
Na rozpálené pánvi opečeme na oleji nasekanou cibulku. Přidáme mleté hovězí maso a restujeme.
Po chvíli přidáme rajčatový protlak, nakrájená oloupaná rajčata a protlak. Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Dusíme spolu přibližně 15 minut.
Do pekáče začneme vrstvit osolené brambory, na to polovinu masové směsi, opět brambory, druhou polovinu směsi a zase brambory. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 50 minut.
Přibližně 10 minut před koncem vyndáme brambory z trouby a posypeme vršek nastrouhaným sýrem. Necháme zapéci ještě 5 - 10 minut.