INZERCE

Zdroj: Petroos from Getty Images

Višňový džem

Višňový džem, na jehož přípravu budete potřebovat čerstvé višně, cukr a citronovou šťávu. Tento aromatický a sladký džem je výborný na pečení, na přípravu dezertů nebo jednoduše na namazání na snídaňový toast.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 1 kg Třešně Přidáno do
  • 800 g cukr Přidáno do
  • 2 čl citronová šťáva Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Odstraňte pecky a slupky z třešní a vložte je do hrnce.

2. Krok

Přidejte cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu pod pokličkou.

3. Krok

Když je směs v hrnci vařící, snižte teplotu a vařte dalších 30 minut do hodiny, dokud nedostanete požadovanou konzistenci. Příliš dlouhé vaření vám dá tuhší marmeládu.

4. Krok

Hotový džem můžete nalít do sterilizovaných sklenic. Uzavřete a nechte vychladnout.

5. Krok

Džem skladujte v lednici po otevření. Neotevřený může vydržet několik měsíců.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty