INZERCE
Zdroj: Petroos from Getty Images
Višňový džem
Višňový džem, na jehož přípravu budete potřebovat čerstvé višně, cukr a citronovou šťávu. Tento aromatický a sladký džem je výborný na pečení, na přípravu dezertů nebo jednoduše na namazání na snídaňový toast.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- 1 kg Třešně
- 800 g cukr
- 2 čl citronová šťáva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Odstraňte pecky a slupky z třešní a vložte je do hrnce.
2. Krok
Přidejte cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu pod pokličkou.
3. Krok
Když je směs v hrnci vařící, snižte teplotu a vařte dalších 30 minut do hodiny, dokud nedostanete požadovanou konzistenci. Příliš dlouhé vaření vám dá tuhší marmeládu.
4. Krok
Hotový džem můžete nalít do sterilizovaných sklenic. Uzavřete a nechte vychladnout.
5. Krok
Džem skladujte v lednici po otevření. Neotevřený může vydržet několik měsíců.