Zdroj: Canva
Vepřové v mrkvi
Vepřové maso v mrkvi je klasický recept, který spojuje pikantní chuť vepřového masa se sladkou chutí mrkve a vytváří tak jídlo, které nikdy neomrzí. Tento pokrm je dostatečně jednoduchý i pro začátečníky a plný lahodných ingrediencí!
Ingredience
- 1 kg vepřového masa například kotlet
- 1 kg mrkve
- 2 stroužky česneku
- 3 Lžíce oleje
- 1 l vývaru nebo vody
- 1 lžička soli
- 1⁄2 lžičky černého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
Nejnovější letáky
Postup
Maso očistěte a nakrájejte na vhodně velké kousky.
Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka.
Cibuli nakrájejte na kolečka a česnek nakrájejte na plátky.
V hrnci zahřejte olej a osmažte na něm maso, dokud nezhnědne. Vyjměte maso z hrnce a odložte stranou.
V témže hrnci osmažte cibuli a česnek, dokud nezměkne.
Vložte do hrnce maso, mrkev a koření a zalijte vývarem nebo vodou.
Přiklopte pokličkou a vařte na střední teplotě, dokud maso a mrkev nejsou měkké, asi 45-60 minut.
Podávejte s bramborami nebo vaším oblíbeným pečivem.
Dobrou chuť!