Vepřové řízky s máslovými bramborami
Klasika, kterou miluje každý
Ingredience
Řízek
- Vepřové karé bez kosti
- Vejce
- mouka hladká speciální
- sůl
- vegeta
- strouhanka
- Smážecí olej
- sádlo
- mrkev
Brambory
- Nové brambory
- sůl
- jarní cibulky
- máslo
Nejnovější letáky
Postup
Do tří mis se připravíme mouku, rozšlehaná vejce s vegetou, strouhanku.
Maso nakrájíme na středně tenké plátky. Osolíme a postupně obalujeme v mouce, vejci a nakonec v strouhance.
Vložíme do rozpáleného oleje s vepřovým sádlem, přidáme kolečka mrkve, aby se nám olej nepřepaloval. Osmažíme z obou stran do zlatova.
Odebereme na talíř s ubrouskem, aby se nám odebrala přebytečná olej.
Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě, a pak scedíme.
Na másle si orestujeme jarní cibulku i s cibulkami. Slijeme na brambory a promícháme, zakryjeme, chvíli necháme odstát a můžeme podávat. Nejlepší chutná s okurkovým salátem. Já ho dělám tak, že ořízneme okurku, nastrouháme na tenké plátky, přidáme mleté černé koření a osolíme. Když okurky pustí šťávu, zaliji je vodou, do které přidám krystalický cukr, musí se rozpustit a přidám ocet, vše podle chuti. Někdo má rád sladší, někdo kyselší. Promíchám a hotovo :) Dobrou chuť.