INZERCE

Zdroj: Canva

Vepřové plátky

Vepřové plátky s rýží patří mezi klasiku, kterou má rád opravdu každý. Pokud máte rádi silnější chuť, můžete vepřové plátky v troubě vylepšit a do marinády přidat i několik lžic Worcester omáčky nebo červeného vína pro ještě výraznější dochucení.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 500 g vepřového masa (plátky) Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 stroužky česneku (nasekané) Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce medu Přidáno do
  • 2 Lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • 1 lžička papriky Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Plátky vepřového masa naklepeme, aby byly tenčí a jemně je osolíme a opepříme.

2. Krok

V míse smícháme olivový olej, česnek, cibuli, hořčici, med, sójovou omáčku, mletý kmín a papriku, abychom vytvořili marinádu.

3. Krok

Plátky masa vložíme do marinády a dobře je obalíme, aby se marináda dostala na všechny strany masa. Necháme maso marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc v lednici.

4. Krok

Před přípravou masa necháme marinádu odkapat a plátky vepřového masa osušíme.

5. Krok

Na pánvi zahřejeme trochu oleje a smažíme plátky masa z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé a propečené (asi 3-4 minuty z každé strany).

6. Krok

Hotové vepřové plátky můžeme podávat s přílohou dle vlastního výběru, jako jsou brambory, rýže nebo zeleninový salát.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty