Zdroj: Canva
Vepřové plátky
Vepřové plátky s rýží patří mezi klasiku, kterou má rád opravdu každý. Pokud máte rádi silnější chuť, můžete vepřové plátky v troubě vylepšit a do marinády přidat i několik lžic Worcester omáčky nebo červeného vína pro ještě výraznější dochucení.
Ingredience
- 500 g vepřového masa (plátky)
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 kus cibule
- 2 Lžíce Hořčice
- 2 Lžíce medu
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Plátky vepřového masa naklepeme, aby byly tenčí a jemně je osolíme a opepříme.
V míse smícháme olivový olej, česnek, cibuli, hořčici, med, sójovou omáčku, mletý kmín a papriku, abychom vytvořili marinádu.
Plátky masa vložíme do marinády a dobře je obalíme, aby se marináda dostala na všechny strany masa. Necháme maso marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc v lednici.
Před přípravou masa necháme marinádu odkapat a plátky vepřového masa osušíme.
Na pánvi zahřejeme trochu oleje a smažíme plátky masa z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé a propečené (asi 3-4 minuty z každé strany).
Hotové vepřové plátky můžeme podávat s přílohou dle vlastního výběru, jako jsou brambory, rýže nebo zeleninový salát.