INZERCE

Vepřové na paprice

Vepřová plec na paprice je klasické české jídlo, které je znamé svým bohatým a výrazným chutím. Kombinace vepřového masa, cibule, papriky a smetany vytváří neodolatelně lahodnou omáčku, kterou je téměř nemožné neoblíbit.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g vepřového masa Přidáno do
  • 2 Lžíce sladké mleté papriky Přidáno do
  • 1 větší cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce sádla Přidáno do
  • 1 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 200 ml smetany na vaření Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

2. Krok

Na pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme ji do zlatova.

3. Krok

Přidáme na pánvi maso a orestujeme ho z obou stran. Poté přidáme česnek a smažíme dalších pár minut.

4. Krok

Přisypeme papriku a mouku, zlehka promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou cca 30 minut.

5. Krok

Pak přilijeme smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme, dokud se omáčka nezhoustne.

6. Krok

Podáváme například s hranolky nebo knedlíkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty