Vepřové na paprice
Vepřová plec na paprice je klasické české jídlo, které je znamé svým bohatým a výrazným chutím. Kombinace vepřového masa, cibule, papriky a smetany vytváří neodolatelně lahodnou omáčku, kterou je téměř nemožné neoblíbit.
Ingredience
- 500 g vepřového masa
- 2 Lžíce sladké mleté papriky
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 Lžíce sádla
- 1 Lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Vepřové maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme ji do zlatova.
Přidáme na pánvi maso a orestujeme ho z obou stran. Poté přidáme česnek a smažíme dalších pár minut.
Přisypeme papriku a mouku, zlehka promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou cca 30 minut.
Pak přilijeme smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme, dokud se omáčka nezhoustne.
Podáváme například s hranolky nebo knedlíkem.