Vepřové na houbách
Vepřové plátky na houbách. Tento recept je na klasické vepřové na houbách, které je oblíbené pro svoji chutnou a nasycující kombinaci masa a houbiček. Zkuste tento rychlý a jednoduchý recept pro lahodný a výživný oběd nebo večeři!
Ingredience
- 600 g vepřové pečeně
- 300 g čerstvých húb
- 2 Lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- 50 ml bílého vína
- 200 ml smetany na vaření
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájíme na tenké plátky a osolíme a opepříme.
Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme plátky masa z obou stran.
Na téže pánvi na troše oleje osmažíme na drobno nakrájenou cibuli až do zlatova, přidáme na drobno nakrájené česnek a houby a mírně osolíme.
Směs restujeme, dokud se houby nepropotí. Přidáme majoránku a zalijeme vínem.Dusíme pár minut.
Přidáme smetanu a necháme povařit do zhoustnutí.
Omáčku vlijeme přes maso, přikryjeme a necháme dusit dalších cca 15 minut.
Ke konci si na chvíli odložíme víčko pánve, aby omáčka mohla trochu zhoustnout. Vepřové na houbách s rýží či s bramborami můžete podávat!