Vepřové na houbách ve smetanové omáčce
Lahodná pečená vepřová panenka v houbové omáčce se smetanou, hořčicí a houbami.
Ingredience
- 500 g vepřová panenka
- 3 pl Rostlinné máslo
- 250 g Šampioni
- 2 pl čerstvý tymián
- 1 ks stroužky česneku
- 1 ks šlehačka
- 2 pl Dijonská hořčice
- 2 pl Suché bílé víno
- sůl
- mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Vepřovou panenku omyjte, očistěte a osolte. Nechte ji 1 hodinu odpočívat.
Zdroj: Youtube
Na pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm vepřovou panenku z obou stran. Poté ji vložte do trouby a nastavte teplotu na 230 °C, dokud nedosáhne 140 °C. Pečte přibližně 10 až 12 minut. Když je vepřová panenka hotová, vyjměte ji z trouby a volně ji přikryjte alobalem.
Zdroj: Youtube
Když máme vepřovou panenku upečenou, pokračujeme v přípravě smetanové a houbové omáčky. V hrnci rozpustíme lžíci másla a přidáme do něj na plátky nakrájené houby. Vše osolíme a opepříme. Poté k houbám přidáme čerstvý tymián a rozdrcený česnek. Nezapomeňte houby podlít vínem.
Zdroj: Youtube
Osmažené houby přendejte do mísy a zalijte je smetanou. Po chvíli přidejte hořčici a opečené houby. Vše důkladně promíchejte.
Zdroj: Youtube