Zdroj: papin from Getty Images
Vepřové maso na paprice
Chutné a poměrně rychle připravené vepřové maso na paprice, které chutná celé rodině.
Ingredience
- 600 g vepřového masa
- 1 kus velká cibule
- 1 kus Velký pepř
- 2 stroužky Česnek
- 2 pl Mletá sladká paprika
- 2 pl oleje
- Sůl, mletý černý pepř
- Trochu vody nebo vývaru
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájejte na menší kostky a posypte solí a pepřem. Udělejte to hned na začátku, aby maso mělo dostatek času vstřebat všechny chutě.
Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte ji na pánvi s trochou oleje dozlatova. Tento krok je důležitý pro vytvoření plné chuti tohoto pokrmu.
Přidejte maso a opečte je z každé strany.
Přidejte nakrájenou papriku a mletý pepř a promíchejte s ostatními přísadami na pánvi. Maso je dobré nechat chvíli dusit s paprikou.
Podlijte trochou vody nebo vývaru a pod pokličkou vařte asi 40 minut. Pokud máte doma pomalý hrnec, můžete ho použít.
Během dušení masa pravidelně kontrolujte hladinu tekutiny v hrnci a v případě potřeby přidejte více vody nebo vývaru.