INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Vepřová roláda z plece

Chutný tradiční český recept. Vepřová roláda je výborný tip na nedělní oběd. Plec je pro výrobu rolády nejvhodnější, má totiž správnou strukturu masa. Roláda by měla být pěkně vláčná a chutná, proto je důležitá správná příprava a dobře vybrané suroviny.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 700 g vepřové plece Přidáno do
  • 6 plátky šunka Přidáno do
  • 100 g Niva Přidáno do
  • 6 plátky gouda Přidáno do
  • 6 plátky anglická slanina Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Hořčice Přidáno do
  • Grilovací koření Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • kapia Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Vepřové plecko rozklepeme natenko, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

2. Krok

Na plát masa klademe slaninu, šunku, kapiu, nivu a pokryjeme plátky sýra.

3. Krok

Roládu zavineme a vložíme do pekáčku vymazaného olejem.

4. Krok

Přikryjeme alobalem a pečeme.

5. Krok

Asi po 40 minutách pečení sundáme alobal, posypeme grilovacím kořením a pečeme dozlatova.

6. Krok

Občas poléváme roládu výpekem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty