INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Vepřová roláda z plece
Chutný tradiční český recept. Vepřová roláda je výborný tip na nedělní oběd. Plec je pro výrobu rolády nejvhodnější, má totiž správnou strukturu masa. Roláda by měla být pěkně vláčná a chutná, proto je důležitá správná příprava a dobře vybrané suroviny.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 700 g vepřové plece
- 6 plátky šunka
- 100 g Niva
- 6 plátky gouda
- 6 plátky anglická slanina
- sůl
- Hořčice
- Grilovací koření
- mletý černý pepř
- kapia
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Vepřové plecko rozklepeme natenko, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
2. Krok
Na plát masa klademe slaninu, šunku, kapiu, nivu a pokryjeme plátky sýra.
3. Krok
Roládu zavineme a vložíme do pekáčku vymazaného olejem.
4. Krok
Přikryjeme alobalem a pečeme.
5. Krok
Asi po 40 minutách pečení sundáme alobal, posypeme grilovacím kořením a pečeme dozlatova.
6. Krok
Občas poléváme roládu výpekem.