INZERCE
Zdroj: Szakaly from Getty Images
Vepřová pečeně s červeným zelím
Recept na vynikající vepřovou pečeni s červeným zelím.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg vepřová kýta
- 1 kus rajčatové pyré
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá červená paprika
- olej
- 1 kus cibule
- 1 kus vývar
- 1 hlava červené zelí
- cukr
- Kmín
- ocet
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na silnější plátky a osmažte z obou stran na rozpáleném oleji.
2. Krok
Poté maso položte na plech.
3. Krok
Na tuku osmahněte nakrájenou cibuli a přidejte mletou červenou papriku.
4. Krok
Ve vodě rozmíchejte pyré, sůl , pepř a vývar.
5. Krok
Směs vlijte do vývaru, dobře promíchejte a nalijte na připravené maso. 6. Zapékací misku přikryjte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 1 hodinu.
6. Krok
Cukr na zelí zkaramelizujte.
7. Krok
Přidejte nakrájené zelí a zalijte trochou vody.
8. Krok
Dochuťte solí, kmínem a bobkovým listem.
9. Krok
Nechte vše společně povařit asi 10 minut.
10. Krok
Nakonec přidejte ocet a vařte asi 10 minut.