Zdroj: Claudio Caridi from Getty Images
Vepřová pečeně s brambory
Chutný oběd nebo večeře v podobě vepřové pečeně s brambory.
Ingredience
- 1 kg vepřového masa
- 1 kg Brambory
- 4 stroužky Česnek
- Čerstvý rozmarýn
- olej
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Vepřové maso nakrájejte na rovnoměrné kousky. Maso potřete olejem, posypte solí, pepřem a rozmarýnem.
Oloupejte brambory a nakrájejte je na stejně velké kousky jako maso.
Maso i brambory v míse promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Připravte si pekáč, nalijte do něj trochu oleje a rozprostřete maso a brambory tak, aby se náhodně promíchaly.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi hodinu a půl, nebo dokud nejsou brambory měkké a křupavé a maso dobře propečené.
Po vyjmutí z trouby nechte vepřové maso před podáváním 5 minut odpočívat. To je klíčové pro zachování šťávy v mase.
Tento pokrm lze podávat buď s pečenými bramborami, nebo smíchaný s vařenými bramborami.