Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty
Tento recept na vepřovou panenku plněnou sušenými rajčaty patří k mým oblíbeným. Kombinace jemného vepřového masa, sladkých sušených rajčat a aromatického koření vytváří harmonickou symfonii chutí.
Ingredience
- 200 g Vepřová panenka
- 8 ks Sušená rajčata
- 4 stroužky Česnek
- olivový olej
- sůl, pepř
- máslo
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve připravím vepřovou panenku. Oloupu česnek a rozmačkám ho. Poté maso z obou stran osolím a opepřím a potřu olejem smíchaným s prolisovaným česnekem. Takto ho nechám alespoň 20 minut odpočívat, aby se chutě propojily.
Poté maso opečte z obou stran na rozpáleném másle. Já ho nechám péct asi 5 minut z jedné strany a pak ho otevřu na druhé straně.
Pak jsem svíčkovou rozřízl napůl, ale ne celou, aby se dala snadno naplnit. Do každé svíčkové jsem vložil 2-3 sušená rajčata.
Nakonec panenky uzavřu a zabalím je do fólie. Peču je v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut.