INZERCE

Zdroj: Dar1930 from Getty Images

Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty

Tento recept na vepřovou panenku plněnou sušenými rajčaty patří k mým oblíbeným. Kombinace jemného vepřového masa, sladkých sušených rajčat a aromatického koření vytváří harmonickou symfonii chutí.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g Vepřová panenka Přidáno do
  • 8 ks Sušená rajčata Přidáno do
  • 4 stroužky Česnek Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve připravím vepřovou panenku. Oloupu česnek a rozmačkám ho. Poté maso z obou stran osolím a opepřím a potřu olejem smíchaným s prolisovaným česnekem. Takto ho nechám alespoň 20 minut odpočívat, aby se chutě propojily.

2. Krok

Poté maso opečte z obou stran na rozpáleném másle. Já ho nechám péct asi 5 minut z jedné strany a pak ho otevřu na druhé straně.

3. Krok

Pak jsem svíčkovou rozřízl napůl, ale ne celou, aby se dala snadno naplnit. Do každé svíčkové jsem vložil 2-3 sušená rajčata.

4. Krok

Nakonec panenky uzavřu a zabalím je do fólie. Peču je v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Zapečená cuketa s mletým masem

Recept na dokonalou pečenou cuketu s mletým masem a rajčaty.

Kuřecí maso v gyros marinádě

Vše na jednom plechu, pečené v troubě
Uwe_Filter
Uwe_Filter
Náhled receptu Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨
Videorecept

Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨

Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který jsem si v tomto receptu připravil v mé oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.

Pomalu pečené vepřové plecko

Tento recept je jedním z nejtradičnějších způsobů přípravy vepřového masa. Pomalé pečení v troubě dává masu možnost stát se jemným a šťavnatým, zároveň ho obohatí o skvělé a pikantní chutě. Maso je výborné konzumovat se omáčkou, bramborovou kaší nebo s grilovanou zeleninou. Pokud rádi experimentujete s chutěmi, přidejte do marinády na maso podle vlastní chuti i jiné koření.

Pečené jehněčí na česneku

Jehněčí stehno, které se rozplývá na jazyku.
Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Džuveč z vepřového masa
Videorecept

Džuveč z vepřového masa

Džuveč s rýží je srbská klasika, kterou si zamilujete. Srbský džuveč je výtečný pokrm s rýží a masem a věřte mi, budete ho vařit velmi často, jakmile ho poprvé ochutnáte!

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Zapečená cuketa s mletým masem

Recept na dokonalou pečenou cuketu s mletým masem a rajčaty.

Kuřecí maso v gyros marinádě

Vše na jednom plechu, pečené v troubě
Uwe_Filter
Uwe_Filter
Náhled receptu Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨
Videorecept

Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨

Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který jsem si v tomto receptu připravil v mé oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.

Pomalu pečené vepřové plecko

Tento recept je jedním z nejtradičnějších způsobů přípravy vepřového masa. Pomalé pečení v troubě dává masu možnost stát se jemným a šťavnatým, zároveň ho obohatí o skvělé a pikantní chutě. Maso je výborné konzumovat se omáčkou, bramborovou kaší nebo s grilovanou zeleninou. Pokud rádi experimentujete s chutěmi, přidejte do marinády na maso podle vlastní chuti i jiné koření.

Pečené jehněčí na česneku

Jehněčí stehno, které se rozplývá na jazyku.
Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Džuveč z vepřového masa
Videorecept

Džuveč z vepřového masa

Džuveč s rýží je srbská klasika, kterou si zamilujete. Srbský džuveč je výtečný pokrm s rýží a masem a věřte mi, budete ho vařit velmi často, jakmile ho poprvé ochutnáte!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1160 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1610 recepty

Snídaně

498 recepty

Dorty

288 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1842 recepty