INZERCE
Zdroj: Roman Bjuty from Getty Images
Vepřová panenka na pánvi
Vepřová panenka na pánvi je jedno z mých nejoblíbenějších pokrmů. Připravuji ho často pro svou rodinu a přátele a vždy se setkává s nadšením.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g vepřová panenka
- 2 stroužky česneku
- 2 větvičky rozmarýnu
- 100 g masla
- sůl
- mletý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Začneme tím, že si očistíme vepřovou panenku od šlach a tuku. Maso osolíme a opepříme. Na pánev dejte polovinu másla a rozehřejte ho na středním plameni. Panenku opečte ze všech stran dozlatova. Toto je důležité, jelikož tak získá krásnou zlatavou barvu a zachová si šťávu uvnitř.
2. Krok
Pokud máte rádi česnek a rozmarýn, přidejte je k masu. Já je osobně miluju, a tak je používám při každé příležitosti. Po opečení vložte maso do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte zhruba 10 minut.
3. Krok
Když je maso hotové, vyjměte ho z trouby a nechejte ho na chvíli odpočívat.