INZERCE
Zdroj: Youtube
Vejce do skla
Tradiční české jídlo, které se skládá hlavně z vajíček a chleba. Ideální pro snídani nebo lehký oběd.
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 4 ks vejce
- chléb
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
10 min.
1. Krok
Vejce vyjměte z chladničky, aby měla pokojovou teplotu.
2. Krok
Skořápku vajec propíchněte jehlou na silném konci.
3. Krok
Vejce vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte 4 minuty.
4. Krok
Vodu slijte a vejce přelijte studenou vodou. Nechcete, aby vystydla.
5. Krok
Vyndejte jedno vejce a odstraňte skořápku asi do 1/3 vejce. Poté vložte čajovou lžičku mezi skořápku a bílek a opatrně pod celou skořápkou oddělte vejce od skořápky.
6. Krok
Vyjměte ho lžičkou a vložte do misky. Jedno vejce trochu nadzvedněte - aby mohl vytéct žloutek.
7. Krok
Podle chuti osolte a opepřete.