INZERCE

Zdroj: ANDREA CUSCUNA from Getty Images

Veganský mascarpone

Tento recept je měkká, krémová veganská verze italského mascarpone. Je vyroben ze čtyř ingrediencí a skvěle se hodí do jakéhokoli dortu nebo jídla, kde je třeba tradiční mascarpone.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 200 g Surové vlašské ořechy Přidáno do
  • 120 ml Chladný kokosový mléko s plným obsahem tuku Přidáno do
  • 2 polévková lžíce jablečné pyré Přidáno do
  • 1 moka lžíce mořská sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

55 min.
1. Krok

Namočte kešu ořechy. Dejte kešu ořechy do studené vody a nechte je namočené alespoň 4 hodiny, nebo přes noc. To pomáhá zjemnit kešu ořechy.

2. Krok

Procedi a omyjte kešu ořechy. Poté je dejte do mixéru.

3. Krok

Přidejte mořskou sůl, kokosové mléko a jabloň.

4. Krok

Smíchejte ingredience, dokud nebude krémové a hladké.

5. Krok

Položte síto nad velkou misku a vyložte ho gázou. Nalijte do něj směs a nechte přebytečnou tekutinu odkapávat. Nechte stát 30-40 minut.

6. Krok

Sbalte gázu a vyždímejte přebytečnou tekutinu. Zbývající látka v gáze je vegan mascarpone.

7. Krok

Uložte do lednice a spotřebujte do jednoho týdne.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty