INZERCE

Zdroj: ANDREA CUSCUNA from Getty Images

Veganský mascarpone

Tento recept je měkká, krémová veganská verze italského mascarpone. Je vyroben ze čtyř ingrediencí a skvěle se hodí do jakéhokoli dortu nebo jídla, kde je třeba tradiční mascarpone.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 200 g Surové vlašské ořechy Přidáno do
  • 120 ml Chladný kokosový mléko s plným obsahem tuku Přidáno do
  • 2 polévková lžíce jablečné pyré Přidáno do
  • 1 moka lžíce mořská sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

55 min.
1. Krok

Namočte kešu ořechy. Dejte kešu ořechy do studené vody a nechte je namočené alespoň 4 hodiny, nebo přes noc. To pomáhá zjemnit kešu ořechy.

2. Krok

Procedi a omyjte kešu ořechy. Poté je dejte do mixéru.

3. Krok

Přidejte mořskou sůl, kokosové mléko a jabloň.

4. Krok

Smíchejte ingredience, dokud nebude krémové a hladké.

5. Krok

Položte síto nad velkou misku a vyložte ho gázou. Nalijte do něj směs a nechte přebytečnou tekutinu odkapávat. Nechte stát 30-40 minut.

6. Krok

Sbalte gázu a vyždímejte přebytečnou tekutinu. Zbývající látka v gáze je vegan mascarpone.

7. Krok

Uložte do lednice a spotřebujte do jednoho týdne.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty