Zdroj: ANDREA CUSCUNA from Getty Images
Veganský mascarpone
Tento recept je měkká, krémová veganská verze italského mascarpone. Je vyroben ze čtyř ingrediencí a skvěle se hodí do jakéhokoli dortu nebo jídla, kde je třeba tradiční mascarpone.
Ingredience
- 200 g Surové vlašské ořechy
- 120 ml Chladný kokosový mléko s plným obsahem tuku
- 2 polévková lžíce jablečné pyré
- 1 moka lžíce mořská sůl
Nejnovější letáky
Postup
Namočte kešu ořechy. Dejte kešu ořechy do studené vody a nechte je namočené alespoň 4 hodiny, nebo přes noc. To pomáhá zjemnit kešu ořechy.
Procedi a omyjte kešu ořechy. Poté je dejte do mixéru.
Přidejte mořskou sůl, kokosové mléko a jabloň.
Smíchejte ingredience, dokud nebude krémové a hladké.
Položte síto nad velkou misku a vyložte ho gázou. Nalijte do něj směs a nechte přebytečnou tekutinu odkapávat. Nechte stát 30-40 minut.
Sbalte gázu a vyždímejte přebytečnou tekutinu. Zbývající látka v gáze je vegan mascarpone.
Uložte do lednice a spotřebujte do jednoho týdne.