INZERCE

Zdroj: Pixabay : leppäkerttu

Veganské vanilkové sušenky bez vajec

Nejsou to jen sušenky bez vajec, díky své jemné vanilkové chuti a drobivé struktuře se prakticky rozplývají v ústech. Tento recept jsem vytvořila, když jsem hledala způsob, jak upéct chutné sušenky pro svou kamarádku, která je alergická na vejce. V průběhu let se znovu a znovu vylepšoval a nyní je peču nejen o Vánocích, ale po celý rok.

INZERCE

Ingredience

porce
30
  • 250 g Pšeničná mouka Přidáno do
  • 200 g Margarín nebo veganské máslo (pokojové teploty) Přidáno do
  • 100 g cukr Přidáno do
  • 1 Balíček vanilkový cukr Přidáno do
  • Špetka soli Přidáno do
  • Kůra z jednoho bio citronu Přidáno do
  • 2 KL sójové mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Chcete-li upéct veganské vanilkové sušenky, dejte nejprve do velké mísy pšeničnou mouku. Přidejte cukr, vanilkový cukr a sůl. Dále přidejte kůru z citronu. Doporučuji použít bio citron, protože je neošetřený a kůru můžete bez obav použít.

2. Krok

Nyní přidejte margarín nebo veganské máslo nakrájené na malé kousky. Já už nějakou dobu používám veganské máslo, protože ještě lépe ladí s chutí těchto sušenek.

3. Krok

Rukama nebo hákem kuchyňského robotu vypracujte všechny přísady v hladké těsto. Pokud je těsto stále trochu drobivé, přidejte 1-2 lžíce sójového mléka. Díky tomu bude těsto hladší a bude se s ním lépe pracovat.

4. Krok

Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do chladničky alespoň na 30 minut. Během této doby můžete předehřát troubu na 180 stupňů horní/spodní teploty a připravit si plech s pečicím papírem.

5. Krok

Nyní vychlazené těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte tvary podle potřeby. Já osobně dávám přednost tvarům hvězdiček nebo srdíček. Vykrájené sušenky pak položte na plech.

6. Krok

Nakonec sušenky pečte uprostřed trouby asi 10-15 minut, dokud nezískají lehce zlatavou barvu. Upozorňujeme, že doba pečení se může lišit v závislosti na troubě. Doporučujeme na sušenky dohlížet.

7. Krok

Hotové veganské vanilkové sušenky vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí budou pevnější.

8. Krok

Teď už si jen užívejte! Tyto vanilkové sušenky bez vajec nejsou jen pochoutkou pro alergiky. Jsou křehké, jemné a prostě plné vanilkové chuti!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty