INZERCE

Zdroj: Haris Calkin from Getty Images

Vánoční poleno

Recept na chutnou roládu, které se také říká vánoční poleno.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Na cestách:

  • 63 g Hladká mouka Přidáno do
  • 30 g Kakao Přidáno do
  • 4 g prášek do pečiva Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 4 kus Vejce Přidáno do
  • 140 g Cukr Přidáno do
  • 30 g Máslo Přidáno do
  • rum Přidáno do

Pro vnitřní krém:

  • 112 lžíce želatina v prášku Přidáno do
  • 200 g Bílá čokoláda Přidáno do

270 ml smetany ke šlehání

  • 6 lžíce Strouhaný kokos Přidáno do

Pro venkovní krém:

  • 250 g mascarpone Přidáno do
  • 6 lžíce nutelly Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C, vymažte plech máslem a vyložte ho pečicím papírem.

2. Krok

Do mísy přidejte hladkou mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a sůl a promíchejte.

3. Krok

V hrnci rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.

4. Krok

Mezitím v jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.

5. Krok

Poté přidejte rozpuštěné máslo a znovu vyšlehejte.

6. Krok

Postupně můžeme začít přidávat suchou směs. Vše dobře promícháme a těsto nalijeme na plech. Pečeme 12 minut.

7. Krok

Během pečení si připravte nový pergamenový papír a posypte ho kakaovým práškem.

8. Krok

Po upečení těsto vyjměte z trouby, počkejte asi 3 minuty a vyklopte ho na plech posypaný kakaovým práškem. Téměř okamžitě těsto srolujte pomocí nového papíru a dejte stranou. Nechte ho vychladnout.

9. Krok

Krém - rozpusťte želatinu v 50 ml studené vody a nechte ji nabobtnat.

10. Krok

V mixéru rozmixujte bílou čokoládu na jemno.

11. Krok

V malém hrnci zahřejte 200 ml smetany ke šlehání, přidejte želatinu a nechte ji rozpustit.

12. Krok

Po rozpuštění můžeme do mixéru přidat šlehačku s bílou čokoládou.

13. Krok

Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

14. Krok

Krém nechte odpočívat na chladném místě alespoň 1 hodinu.

15. Krok

Ušlehejte 70 ml smetany ke šlehání. Do této šlehačky přidejte po vychladnutí krém z bílé čokolády a strouhaný kokos.

16. Krok

Rozbalte piškotovou roládu a pokapejte ji rumem.

17. Krok

Kokosový krém s bílou čokoládou rovnoměrně rozetřete zevnitř do tří čtvrtin plátu a opět srolujte.

18. Krok

Krém na potření rolády - vyšlehejte mascarpone a Nutellu.

19. Krok

Roládu potřete krémem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty