Zdroj: Canva
Vanilková pařížská šlehačka bez čekání
Rychlá a snadná pařížská šlehačka, která není nutné tradičně zdlouhavě tuhnout několik hodin. S touto verzí si můžete vychutnat jemný dezert bez potřeby dlouhého čekání.
Ingredience
- 2 šálky studeného mléka
- 1 Balení vanilkového pudinkového prášku
- půl šálku cukru čtvrt čajové lžičky soli
- 1 Lžíce masla
- 1 Čaj lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
- Šlehačka na ozdobení
- Kakaový prášek na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu, poté ji přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice. Nechte šlehačku ztuhnout a vychladnout po dobu asi 1-2 hodiny.
Ve středně velkém hrnci smíchejte vanilkový pudinkový prášek, cukr a sůl. Přidejte studené mléko a dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.
Hrnec dejte na střední oheň a za stálého míchání vařte směs, dokud nezačne zhoustnout. To by mělo trvat zhruba 5-7 minut.
Jakmile směs začne hustnout, vařte ji ještě asi minutu za neustálého míchání, abyste se vyhnuli připálení.
Hrnec odstavte z ohně a vmíchejte máslo a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr), dokud se vše dobře nespojí.
Hotovou směs přelijte do misek nebo skleniček, ve kterých chcete Pařížskou šlehačku podávat.
Před podáváním na šlehačku přidejte vrstvu šlehačky a posypte kakaovým práškem.
Hotovou Pařížskou šlehačku můžete okamžitě podávat a vychutnat si její lahodnou chuť bez čekání.